Прес-центр9 грудня 2020, 16:12

Сергій Гайдай взяв участь у форумі місцевого самоврядування

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у форумі «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави», який пройшов у форматі відеоконференції.

У вітальному слові очільник Луганщини наголосив на необхідності проведення подібних заходів: «Дякую за можливість доєднатись до участі у Форумі. Я розпочав свій шлях у сфері держслужби в 2015 році, на самому початку реформи з децентралізації. За цей час Україна зробила стрімкий ривок у консолідації кластеру небайдужих людей, які працюють у інтересах власних громад. Сподіваюсь, що під час Форуму будуть дискусії, які допоможуть не тільки обміном думок, а і цінним досвідом».

Під час трьох панельних дискусій обговорювались питання розвитку місцевого самоврядування (здобутки та виклики, стратегія і наступні кроки), організацію системи органів виконавчої влади, а також місцеві вибори 2020 року. Крім того, під час завтрашньої сесії планується провести ще три панельні дискусії – згуртованість громади: громадська участь (участь різних категорій населення до прийняття рішень на місцевому рівні), місцеве самоврядування для ВПО, національних меншин та інших соціально-вразливих категорій населення, а також виклики COVID – 19 (практики в Україні та Європі).

Цей захід організовується комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Міністерством розвитку громад та територій України, Луганською та Донецькою обласними державними адміністраціями за підтримки Ради Європи.

Метою форуму є обговорення стану та перспектив розвитку місцевого самоврядування в Україні загалом і, зокрема, в Донецькій та Луганській областях, перш за все актуальних питань законодавчого регулювання, європейського досвіду та стандартів у відповідній сфері.