Прес-центр18 вересня 2020, 16:09

Сергій Гайдай запропонував Прем’єр-міністру заходи щодо запобігання знеструмлення Попаснянського водоканалу

Відповідне звернення голова Луганської обласної державної адміністрації зробив під час засідання антикризового енергетичного штабу під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля сьогодні, 18 вересня.

«Серед проблемних питань – загроза припинення функціонування КП «Попаснянський районний водоканал». У зв’язку зі скороченням споживання питної води тимчасово окупованою територією, у підприємства виникає щомісячний дефіцит коштів у розмірі 7 млн гривень. Тому є пропозиція внести зміни до постанови Уряду № 1209 від 27 грудня 2018 року «Деякі питання постачання електричної енергії захищеним споживачам та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» в частині незастосування на час проведення ООС відключення цього водопостачальника. Всі документи ми вже надали», – наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Загалом під час засідання розглянуті стан та проблемні питання підготовки теплопостачальних організацій до початку та проходження опалювального сезону 2020-2021 років.

За словами Дениса Шмигаля, фактично всі теплопостачальні підприємства до осінньо-зимового періоду готові, крім окремих випадків в містах, де функціонують ТЕЦ. Він акцентував, що за час, який залишився, необхідно вжити максимально можливих заходів.

Також доручено Фонду державного майна України підготувати всі документи для передачі в управління НАК «Нафтогаз України» корпоративних прав на шість державних ТЕЦ, у тому числі й Сєвєродонецьку, шляхом передачі НАК в управління майнового комплексу цих підприємств.