Прес-центр14 квітня 2020, 11:04

Сергій Гайдай: збільшується кількість місцевих підприємств, які виготовляють захисні маски

Зокрема, на одній із дільниць НПП «Зоря» у Рубіжному з початку карантину виготовили близько чотирьох тисяч марлевих масок і налагодили виробництво захисних халатів для медиків.

«Виробники Луганщини намагаються забезпечити населення області захисними масками. Кількість таких підприємств збільшується, – зазначив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай. – У той час, коли в аптеках був дефіцит засобів індивідуального захисту, або вони поступили у продаж по дуже високій ціні, підприємства області в непростий час розпочали власне виробництво. Це гарний приклад для бізнесу».

Так, у зв'язку з гострою необхідністю в одному з підрозділів НПП «Зоря» оперативно налагодили виробництво марлевих захисних масок. До введення карантинних заходів там займалися пошиттям технічних виробів і ремонтом спецодягу працівників заводу.

Зараз, крім своєї основної роботи, працівники щодня виготовляють в середньому 300 штук захисних масок з марлевої тканини. Це дозволяє своєчасно забезпечувати виробами співробітників підприємства, а також створити стратегічний резерв.

«Зоря» регулярно передає захисні маски установам охорони здоров'я Рубіжного та сусідніх міст.

Важливо, що спеціально для потреб медиків міста та регіону розпочато пошив медичних захисних халатів зі спеціальної гідрофобною тканини. Вони виробляються у відповідності з усіма необхідними вимогами.