Прес-центр28 травня 2021, 15:05

Сім десятиліть – це справжня історія успіху, невід’ємна від міста, – Сергій Гайдай привітав працівників «Азоту»

Сьогодні, 28 травня, в Сєвєродонецьку відбулися урочистості до Дня хіміка, а разом із тим – 70-ї річниці ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот».

Цього дня багато привітань лунало зі сцени Палацу культури хіміків на адресу працівників та ветеранів підприємства, які розбудовували місто.

Очільник Луганщини Сергій Гайдай теж згадав ті часи, коли площа Сєвєродонецька була удвічі меншою від території «Азоту».

«Дорогі земляки! Кажу це з почуттям гордості, бо саме тут народився. Півтора роки тому я повернувся, щоб допомогти у відбудові Луганщини і Сєвєродонецька, зокрема», – наголосив Сергій Гайдай, вітаючи хіміків із професійним святом.

Він акцентував, що сім десятиліть – це справжня історія успіху, невід’ємна від Сєвєродонецька: «Під час спілкування із теперішніми та колишніми керівниками об’єднання мене вразило те, що і в тих, і в інших «палають очі», коли мова йде про хімічну галузь. Тобто, люди живуть своєю роботою!»

Сергій Гайдай подякував усім присутнім за те, що коли в області загострилася ситуація із розповсюдженням коронавірусу, на підприємстві миттєво відгукнулися та забезпечили лікарні Луганщини життєво необхідним медичним киснем.

Також голова обласної держадміністрації вручив співробітникам підприємства державні нагороди та обласні відзнаки.

Так, Грамоту Верховної Ради України за вагомий особистий внесок у зміцнення промислового потенціалу держави, соціально-економічний розвиток регіону, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм отримали апаратник Олена Бєловол та начальник зміни цеху виробництва аміаку 1-А Валерій Фоменко.

За значний особистий внесок у розвиток хімічної промисловості, високий професіоналізм й з нагоди Дня хіміка та 70-річчя від дня заснування підприємства Почесною грамотою облдержадміністрації відзначено начальника дільниці цеху нейтралізації та очищення промислових стічних вод Людмилу Драчову.

Декількох працівників нагороджено Листом подяки облдержадміністрації.

Наостанок Сергій Гайдай зауважив – впродовж урочистостей неодноразово йшлося, що хімія всюди, – це повітря, вода, речі тощо.

«Хочу додати, що кохання – це теж хімія», – пожартував він.