Прес-центр14 вересня 2018, 12:09

Спортсмени-підводники Луганщини – на п’єдесталі європейських змагань

В Угорщині відбувся ХХІІ чемпіонат Європи з підводного орієнтування. 

У ньому узяли участь більше сотні спортсменів з 12 країн. Національну збірну України представляли вісім спортсменів-підводників, серед них п’ять – вихованці Сєвєродонецької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивно-технічної школи водних видів спорту «Садко».

Учасники змагання в двох категоріях – «дорослі» і «юніори» до 21 року.

У перший день змагань нашому Олександру Золотову (Заслужений майстер спорту України) та його напарнику підкорилося золото у вправі «Карта». Жіноча «двійка» у складі спортсменки з Луганщини Катерини Сенічкіної (Заслужений майстер спорту України) та ї напарниці харків’янки стала четвертою.

У другий день наша спортсменка, майстер спорту України Єлизавета Зубко, стала першою у вправі «Зірка» серед дівчат.

У третій представниця нашої області Марія Зарецька – дебютантка команди, виборола бронзову нагороду у вправі «Орієнтири» серед дівчат та виконала норматив майстра спорту України.

В останній день змагань спортсмени змагалися в «групових вправах». І тут знову не було рівних чоловічій збірній команді України (Олександр Золотов, Максим Котов, Євген Золотов і Антон Михайлов). Друге місце посіла чоловіча команда з Німеччини, третє – збірна Чехії.

Зазначимо, що попереду у наших спортсменів-підводників фінал Кубку Світу з плавання в ластах, який відбудеться з 20 по 24 вересня в Таїланді.