Прес-центр17 квітня 2020, 11:04

Спростовуємо фейки щодо місць обсервації: медики захищені, умови прийнятні

Керівник робіт з ліквідації надзвичайної ситуації, заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко спростувала недостовірну інформацію, що активно розповсюджується останнім часом громадянами та певними громадськими організаціями щодо місць обсервації.

За її словами, останнім часом в зверненнях на «гарячу лінію» облдержадміністрації та в соціальних мережах активно підіймається тема нібито неготовності організованих на Луганщині місць обсервації до прийому громадян та забезпеченню захисту медпрацівників від можливого зараження коронавірусною інфекцією. Так, подібні фейки розповсюджуються відносно місць обсервації в с. Данилівка Біловодського району та в смт Білолуцьк Новопсковського району.

«В умовах пандемії абсолютно неприпустиме розповсюдження панічних настроїв. І дуже прикро, що до цього процесу долучаються шановані громадські організації, що розповсюджують фейкову інформацію, не перевіряючи її. Місця обсервації призначені для тимчасового перебування дорослих громадян, які почуваються задовільно, – каже Наталія Романенко. – Для такого перебування створені прийнятні умови, місця перебування забезпечені меблями, постільною білизною та одноразовим посудом. Медичні працівники, що контактуватимуть з прибувшими на обсервацію особами, повністю забезпечені захисними масками, окулярами, щитками, халатами, рукавичками. У відділеннях обсервації наявні в достатній кількості експрес-тести на COVID-19 та антисептики. Швидкість розповсюдження захворюваності диктує необхідність створення на Луганщині місць обсервації для перебування малих груп людей. Хочу висловити подяку всім, хто долучився до підтримки медичних установ області та наголошую, що розповсюдження фейків та панічних настроїв в умовах пандемії несе не меншу загрозу, ніж сама інфекція».