Прес-центр15 вересня 2020, 15:09

Строк експлуатації доріг, що зараз будуються на Луганщині, становитиме від 10 до 12 років, – брифінг

Про ремонти автошляхів області у рамках ініціативи Президента України «Національний проєкт «Велике будівництво» журналістам розповів начальник Служби автомобільних доріг у Луганській області Павло Цубер.

Під час пресбрифінгу в облдержадміністрації сьогодні, 15 вересня, він зазначив, що в поточному році вже побудовано та реконструйовано понад 133 км доріг.

Серед них автошлях Станиця Луганська – Сєвєродонецьк, а також 10 км дороги Н-26 Чугуїв – Мілове. Ця ділянка (км 148+000 – 158+000) знаходиться між населеними пунктами Сватове та Містки.

Також тривають роботи на маршруті Старобільськ – Новоайдар, де відремонтують ділянку довжиною 40 км.

Розпочато ремонт автошляху 104 км завдовжки між Старобільськом та Міловим. А також між Сєвєродонецьком та Золотим – 37 км.

Тобто, як зауважив Павло Цубер, планується відремонтувати ще близько 200 км. Загалом за 2020 рік, за сприятливих погодних умов, в області відновлять 343 км.

Він наголосив, що строк експлуатації доріг, які зараз будують на Луганщині, становитиме від 10 до 12 років.

Гарантія після поточного середнього ремонту – від 3 до 5 років. Після капітального – 10 років.

Спікер також зауважив, що у четвер, 17 вересня, буде призупинено рух на ділянці дороги Т-13-06 в Новоайдарі, де відбуватимуться бетонні роботи на мосту. Об’їзд здійснюватиметься через Новоайдар.

Загалом Луганщина вже отримала близько 4 мільярдів гривень на цьогорічні ремонти доріг, але триває робота щодо залучення додаткового фінансування.

Заступник начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області Олег Кравцов додав – за особистої ініціативи голови Державного агентства автомобільних доріг України Олександра Кубракова посилено технічний контроль об’єктів, що підлягають ремонту, в якому не приймає участь Служба автомобільних доріг.