Прес-центр15 жовтня 2016, 10:10

Свої перемоги учасники Першого обласного відкритого фестивалю - конкурсу української культури та фольклору присвятили захисникам України

14 жовтня 2016 року у смт Мілове відбувся  Перший обласний відкритий фестиваль - конкурс української культури та фольклору, в якому взяли участь аматорські колективи зі всіх міст та районів області, а також гості зі Львівської та Сумської областей.

Так, зі Львівщини до нас завітали Народний ансамбль «Горлиця» та «Бердиківські музики» (м.Новояворівськ, Яворівського району), а з Сумщини – ансамбль народної пісні «Слобожанські барви» та молодіжний вокальний ансамбль «Елегія» Сумської обласної філармонії.

Перед початком творчих змагань, учасники фестивалю пройшли символічною урочистою ходою по вулиці Миру у смт Мілове.

Конкурсанти представили до уваги журі та глядачів обрядові та фольклорні дійства, народні танці та пісні, заворожуючи присутніх своїми яскравими виступами та колоритністю костюмів.

Гості свята взяли участь у народних іграх та розвагах,  ознайомились із витворами майстрів декоративно-ужиткового мистецтва.

         Вітаючи учасників та гостей фестивалю голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз сказав: «Сьогодні два Великих свята – День захисника України та Покрова Пресвятої Богородиці – небесної покровительниці воїнів, ще з козацьких часів. Не пам’ятаю, щоб на Покрову колись ішов дощ. То, мабуть, і не дощ, то сама Богородиця, тужить по кращих синах України, що віддали життя за нашу волю та краще майбутнє. Я впевнений,  сьогодні обов’язково засяє сонце як символ нашої перемоги!».

Так і сталося, таланти здолали непогоду і нагороди номінанти отримували вже у яскравому сонячному сяйві.

Дипломи першого ступеню  обласного відкритого фестивалю – конкурсу української культури та фольклору одержали:

у номінації «Обрядові, родинно-побутові дійства, обряди» - колектив Кремінського районного будинку культури «Кремінський ярмарок» та Народний фольклорний колектив «Рушничок» (с.Оборотнівка, Сватівського району);

у «Народній пісні» - Народний ансамбль «Горлиця» (м. Новояворівськ, Яворівського району Львівської області) та Олена Солов’йова  (смт Новопсков);

у  «Народному танці» - Народний ансамбль танцю «Веселка» (м. Старобільськ);

у «Народному музикуванні» - вокально-інструментальний ансамбль «Біловодськ: музиченьки»;

у «Народних іграх та розвагах» - театральний дует «Молодці» (м.Лисичанськ);

у «Народному декоративно – ужитковому мистецтві» - Тетяна Попова (Білокуракинський район)

у «Сучасному декоративно – ужитковому мистецтві» - Солдатенков Євген (Кремінський район).

         А Гран-прі фестивалю поділили між собою наші гості з Сумщини - ансамбль народної пісні «Слобожанські барви» та фольклорній гурт «Оксамит» (смт Новопсков).