Прес-центр23 листопада 2016, 12:11

У черговий раз окупанти зірвали відкриття КПВВ «Золоте»

Сьогодні, 23 листопада, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко відвідав контрольний пункт пропуску в’їзду-виїзду «Золоте» через лінію розмежування з метою його відкриття.

Разом з керівництвом облдержадміністрації на відкриття приїхали представники правоохоронних структур, прикордонної служби, ОТУ «Луганськ», ДСНС, місцевих органів влади та жителі області.

Обласною владою були вжиті всі заходи для забезпечення безпеки жителів регіону при пішому проходженні або проїзді автотранспортом, створено максимум комфортних умов для бажаючих перетнути лінію розмежування у зазначеному напрямку.

Наприклад, пункт пропуску передбачає проходження 2 тис. автомобілів та 5 тис. осіб щоденно. Для безперебійної роботи пропускної системи з нашого боку створені та готові до використання 12 смуг для руху (6 на в’їзд та 6 на виїзд), 8 пішохідних коридори (4 на вхід та 4 на вихід) та одна окрема полоса для вантажівок міжнародних гуманітарних місій.

Однак, виявилося, що протилежна сторона взагалі нічого не зробила для відкриття пункту пропуску. З того боку він для роботи абсолютно не готовий.

«На виконання рішення Трьохсторонньої контактної групи у Мінську щодо відкриття КПВВ «Золоте» з боку Луганської ВЦА було вжито всіх необхідних заходів для організації повноцінної роботи цього пункту пропуску», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Він також зауважив, що зрив відкриття КПВВ «Золоте» окупаційною владою є прямим свідченням її безвідповідальної позиції як перед населенням регіону, так і перед переговорною групою, що працює у Мінську. «Усвідомлюючи важливість відкриття транспортного коридору в Луганській області, дбаючи про безпеку і комфорт жителів, ми будемо звертатися до міжнародних організацій з проханням вплинути на цю ситуацію», – наголосив Юрій Клименко.

Нагадаємо, за підсумками роботи підгрупи з безпеки у рамках Трьохсторонньої контактної групи у Мінську було прийнято рішення щодо відкриття КПВВ «Золоте» до 23 листопада.

На цей час у Луганській області діє лише пішохідний КПВВ «Станиця Луганська». Тому «Золоте» мало стати другим на Луганщині з передбаченим автомобільним рухом.