Прес-центр7 вересня 2020, 11:09

У Кремінському районі створено першу патронатну сім’ю

Між Кремінською районною державною адміністрацією та вихователем відбулось підписання договору про надання послуги з патронату над дитиною

Патронатний вихователь Кремінського району спільно із помічником пройшли первинний етап (збір необхідних документів), професійне навчання за програмою підготовки патронатних вихователів, отримали рекомендації обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та досвідчених тренерів, психологів України про готовність надавати послугу патронату над дитиною.

Створена сьогодні патронатна сім’я є першою у Кремінському районі. Це є своєрідною гарантією того, що допомога дитині, яка через різні обставини може опинитись у складних життєвих обставинах, прийде вчасно.

Патронат – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання нею, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Послугу патронату над дитиною, юридично закріплена постановою КМУ №148 від 16.03.2017 року, стала альтернативою притулку або центру соціально-психологічної реабілітації, куди прямує дитина, що опинилася в складній життєвій ситуації.

Патронатна сім’я стає тимчасовим притулком для дитини, після перебування в якому вона або повертається в свою власну (коли батьки або законні опікуни вирішать свої проблеми), або влаштовується в нову сім’ю – до прийомних батьків, опікунів або в дитячий будинок сімейного типу, якщо біологічні батьки за цей час будуть позбавлені батьківських прав.