Прес-центр15 вересня 2018, 19:09

У Міловому відбулись XVIIІ літні сільські спортивні ігри серед збірних команд районів «Луганщина– 2018»

Вони пройшли на стадіоні «Будівельник».

Понад 500 спортсменів з’їхалися з 12 районів області. До кожної команди увійшли 40-45 представників, які змагались у різних видах спорту.

Після урочистого параду команд та підняття Державного Прапору України, учасників змагань привітав заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Перш за все, він передав вітання усім спортсменам від голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації  Юрія Гарбуза.

«Сільський  спортивний рух на Луганщині має славну історію, а спортивні змагання серед сільських жителів – це ще один крок у розвитку спорту в області. Сьогоднішні змагання стануть можливістю для учасників випробувати свої сили. Бажаю всім спортивного азарту, удачі та гарного настрою», – сказав Геннадій Іваненко.

Він вручив Листи подяки облдержадміністрації начальнику відділу у справах молоді та спорту Станично-Луганської райдержадміністрації Ірині Копанайко, голові Широківської сільської ради Станично-Луганського району Михайлу Чернікову та начальнику відділу молоді та спорту Марківської райдержадміністрації Павлу Якимчуку.

У свою чергу, начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Антон Волохов зазначив, що незважаючи на всі складнощі, в області вдалось зберегти славні спортивні традиції.

Також присутніх привітав голова громадської організації «Луганська територіальна організація всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Анатолій Бєлік.

По завершенню урочистого відкриття розпочались самі змагання. Спортсмени демонстрували свої вміння у 10  видах спорту: гирьовий та армспорт, шахи, шашки, міні-футбол, волейбол (жінки та чоловіки), легка атлетика, настільний теніс, перетягування канату.

За результатами змагань перемогу виборола команда Старобільського району. Друге місце посіли представники Новопсковського, третє – з Біловодського району.

На Всеукраїнських змаганнях Луганщину представлятиме команда селища того району, який став переможцем обласного етапу.

Зазначимо, вперше обласні сільські спортивні ігри відбулись в 1999 році у Старобільську. Цього року це вже XVIII Ігри. Змагання мають на меті залучення усіх верств сільського населення до регулярних занять найбільш доступними та поширеними на селі традиційними видами  спорту.