Прес-центр5 жовтня 2016, 14:10

У Сєвєродонецьку відбувся «круглий стіл», присвячений правовій підтримці внутрішньо переміщених осіб

5 жовтня заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик зустрілася з заступником Міністра юстиції України Ганною Онищенко, яка перебуває на Луганщині у рамках робочої поїздки.

Ганна Онищенко та Ольгою Лішик взяли участь у спільному «круглому столі» на тему «Права внутрішньо переміщених осіб в Луганській області: діалог заради захисту». Захід відбувся за участі представників міністерств, організацій та відомств національного, обласного рівня, міжнародних, всеукраїнських та місцевих недержавних організацій, що надають допомогу внутрішньо переміщеним особам.

Учасники заходу обговорили практичні проблеми в діяльності органів юстиції щодо правового захисту внутрішньо переміщених осіб, напрацювали пропозиції для удосконалення законодавчих та адміністративних механізмів ефективної реалізації прав внутрішньо переміщених осіб.

 

«Сьогодні необхідно обговорювати та шукати шляхи вирішення нагальних питань, які безпосередньо стосуються прав переселенців. Такий формат зустрічей дасть можливість поглибити взаємодію між міністерствами, облдержадміністрацією та громадськістю», ‑ підкреслила Ольга Лішик.

 

Крім того, сьогодні заступник Міністра юстиції України Ганна Онищенко візьме участь в урочистих заходах з нагоди святкування Дня юриста України у Сєвєродонецькому міському Палаці культури о 15:30.