Прес-центр28 вересня 2018, 17:09

У Сєвєродонецьку відзначили День усиновлення

З нагоди цього свята, який відзначається 30 вересня, у міському Палаці культури відбувся урочистий захід.

Привітати усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників, працівників служб у справах дітей та малечу прийшла заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

«Ви дали кожній дитині, найважливіше – щастя мати родину, відкрили для неї своє серце, подарували любов та турботу, – зазначила вона. – Я дуже вдячна вам за цю  небайдужість до дитячої долі. Щиросердне вітаю  зі святом, бажаю мирного неба та щоб завжди ваші дітки були усміхнені та радісні».

Також вона передала вітання від голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

Потім Ольга Лішик вручила Почесні грамоти облдержадміністрації батькам-вихователям дитячого будинку сімейного типу з м. Рубіжне Юлії та Валерію Бакшеєвим, прийомним батькам з Біловодського району Вікторії та Володимиру Мележикам, батькам-вихователям  дитячого  будинку сімейного типу з Новопсковського району Галині та Андрію Романенковим, прийомним батькам зі Сватівського району Олені та Володимиру Ткаченковим, піклувальнику з Троїцького району Марії Свірідовій та опікуну з м. Лисичанськ Валентині Підгорній.

У свою чергу, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна передала Грамотами Міністерства соціальної політики України начальника служби у справах дітей Попаснянської райдержадміністрації Наталії Клименко та матір-виховательку дитячого будинку сімейного типу з Білокуракинського району Ользі Подгайко.

Слід зазначити, що сьогодні в області функціонує 16 дитячих будинків сімейного типу і 84 прийомні сім ї, в яких виховується 265 дітей-сиріт та дітей,  позбавлених батьківського піклування, 1051 дитина виховується під опікою, піклуванням. Протягом року 28 дітей усиновлено.

Після закінчення святкового заходу усі присутні взяли участь у Всеукраїнській акції-флешмобу «Усиновлення – це любов назавжди», спрямованої на привернення уваги до дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, подолання стереотипів та інформування.

Захід ініційований Міжнародною благодійною організацією «СОС Дитячі містечка України».