Прес-центр25 червня 2018, 18:06

Україна без контрабанди: Юрій Гарбуз провів нараду з керівниками правоохоронних органів

Сьогодні, 25 червня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів нараду з керівниками правоохоронних органів Луганської області.

Серед іншого, розглядалося питання контролю за державним кордоном, протяжність якого в Луганській області складає 517 км, та протидія контрабанді. Юрій Гарбуз повідомив про розробку Кабінетом Міністрів України спільно з МВС, Генпрокуратурою, НАБУ, Спеціальною антикорупційною прокуратурою, ДФС, СБУ комплексної програми «Україна без контрабанди», спрямовану на ефективну боротьбу з контрабандою та тіньовими схемами на митниці.

«Ми повинні забезпечити протидію цьому ганебному явищу», – наголосив Юрій Гарбуз та повідомив, що й надалі триматиме виконання цього завдання на особистому контролі.

Як доповів начальник Луганського прикордонного загону Олександр Мартинюк, днями на Луганщині було затримано два автомобілі з контрабандою. У ході проведення операції «Кордон-2018» прикордонники спільно з мобільною групою ГУНП та ДФС у Троїцькому районі за 300 м від кордону з РФ затримали дві вантажівки, які незаконно намагалися перевезти до сусідньої держави продукти за запчастини. Також начальник Луганського прикордонного загону повідомив про виявлені випадки контрабанди в Білокуракинському та Біловодському районах.

Юрій Гарбуз підняв питання щодо протидії незаконному видобутку вугілля на території області (так звані «копанки»).

За словами начальника ГУ Нацполіції в Луганській області Сергія Колесника, за фактами незаконного видобування корисних копалин ГУНП в Луганській області відкрито 4 кримінальних провадження. Наразі проводяться слідчі дії, виявлено та вилучено техніку, яка використовувалася для видобутку вугілля.

«Потрібна консолідація зусиль усіх правоохоронних структур – Нацполіції, ДФС, Прокуратури, СБУ – та судів для виявлення таких порушень та притягнення до відповідальності винних. І я таку консолідацію забезпечу», – резюмував Юрій Гарбуз.