Прес-центр8 червня 2018, 09:06

В області розпочалася підготовка до опалювального сезону

Відбулося засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та сталого проходження опалювального сезону.

Його провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Члени штабу підбили підсумки попереднього опалювального сезону, обговорили напрями підготовки, де потрібно зосередити зусилля, та проаналізували хід виконання заходів з підготовки за показниками Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай наголосив на необхідності виконанні територіями пунктів протокольного рішення за результатами розширеної наради з питань підсумків проходження попереднього та підготовки до прийдешнього опалювального сезону.

Він звернув особливу увагу на активізації робіт на дорогах комунальної власності, перевірці стану газопроводів та колодязів, а також проведенні ревізії пожарних гідрантів.

Крім того, сьогодні важливим є реалізація на територіях Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

Викликає занепокоєння хід підготовки до зими ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», яке через складне фінансове становище не в змозі в повному обсязі проводити ремонтну кампанію.

Представники органів влади на місцях у режимі відеоконференції доповіли про стан підготовки до опалювального сезону за затвердженими окремими планами та вказівками Мінрегіону.

Вадим Данієлян відзначив, що наразі динаміка підготовки до осінньо-зимового періоду є позитивною, проте існуючі на територіях проблеми необхідно вирішувати саме зараз, щоб вони не викликали занепокоєння восени.

Своєчасне проведення ремонтної компанії у багатоквартирних будинках надасть змогу зменшити у опалювальному сезоні кількість звернень громадян.

Щодо нагальних проблем на засіданні доповіли представники інспекцій, енергетичних компаній, Головного управління ДСНС України у Луганській області. До заходу долучилися керівники райдержадміністрацій, міські голови, представники теплопостачальних, енергопостачальних підприємств та житлово-комунального господарства.