Прес-центр23 листопада 2016, 11:11

В облдержадміністрації обговорили питання створення притулку для тварин

22 листопада під головуванням заступника голови облдержадміністрації Володимира Гуца відбулась нарада з питань створення притулку для тварин.

У заході також взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай, представники структурних підрозділів ОДА, Держпродспоживслужби, комунальних підприємств регіонів області та Сєвєродонецької міської ради.

Спочатку наради Володимир Гуц зазначив, що відповідно до вимог чинного законодавства України на органи місцевого самоврядування та виконавчої влади на місцях покладено повноваження щодо створення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля, забезпечення збереження і охорони навколишнього природного середовища, а також забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Під час обговорень розглянуто питання виконання локальних кошторисів на будівництво притулку для тварин та визначення його джерел фінансування. Представники Сєвєродонецької міської ради запевнили, що на черговій сесії буде прийнято рішення, яке буде передбачати будівництво та утримання притулку для тварин, в межах розробленого проекту і створення комунального підприємства.

Володимир Гуц наголосив на тому, що виконання завдань з регулювання кількості безпритульних тварин, а також створення притулку на території міста, органи місцевого самоврядування можуть розглядати не тільки за кошти місцевого бюджету, а і за кошти Державного фонду регіонального розвитку та кошти міжнародних організацій. Для участі в програмах фінансування, органи місцевого самоврядування повинні як найшвидше затвердити зазначену Програму, підготувати відповідний пакет документів та надати його для участі та розгляду із різних джерел фінансування не заборонених чинним законодавством України.

Варто зазначити, що питання поводження з безпритульними тваринами систематично розглядається з травня поточного року та перебуває у фокусі уваги облдержадміністрації. Головним управлінням Держпродспоживслужби в Луганській області розроблено «Комплексну програму основних заходів з профілактики та боротьби зі сказом в Луганській області на період 2014-2018 роки», в якій враховано заходи поводження з безпритульними тваринами. У вирішенні цього питання Департамент житлово-комунального господарства облдержадміністрації переймав досвід харківських колег.