Прес-центр27 травня 2021, 14:05

В облдержадміністрації відзвітували про стан компенсації за будинки, зруйновані внаслідок бойових дій

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко взяла участь у робочій нараді заступника міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інни Драганчук. Під час заходу було розглянуто питання, пов’язані з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації Луганської та Донецької областей.

Наталія Романенко поінформувала заступника міністра про діяльність міжнародних гуманітарних організацій на території Луганської області із відновлення житла та про роботу регіональної комісії. Зокрема, про те, що від початку 2021 року розглянуто 23 справи постраждалих та прийняті рішення про надання компенсації 14 постраждалим на загальну суму 4,05 млн гривень. Станом на 26 травня компенсацію у розмірі 300,0 тис гривень отримали шість постраждалих.

На нараді також обговорювались проблемні питання практичного застосування чинного законодавства, а саме Порядку надання та визначення розміру грошової допомоги постраждалим від надзвичайних ситуацій та розміру грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.12.2013 № 947 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 02.09.2020 № 767).

Під час засідання були розглянуті питання продовження відновлення житлових будинків на території Донецької та Луганської областей, а також внесення змін до порядку надання компенсацій, покликаних спростити процедуру подачі документів та отримання грошових виплат.