Прес-центр20 червня 2018, 13:06

Відновлення інфраструктури на Луганщині: відкрито міст у прифронтовому Троїцькому

Сьогодні, 20 червня, відбулось урочисте відкриття мосту через р. Лугань у с. Троїцьке Попаснянського району, що був зруйнований терористами в червні 2015 року.

У заході взяли участь Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв та голова адміністрації Державної спеціальної служби транспорту генерал-лейтенант Микола Мальков. За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза участь у заходів взяв його заступник Юрій Клименко.

Відновлений міст знаходиться на автодорозі загального користування місцевого значення О131201 КПП «Танюшівка» – Старобільськ – Бахмут (Комишуваха – Попасна – Мирон ГРЕС) – єдиному асфальтованому шляху, який з’єднує с. Троїцьке з населеними пунктами Луганської області, підконтрольними українській владі.

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз тримав на особистому контролі виконання ремонтно-будівельних робіт, неодноразово інспектуючи об’єкт.

«Відновлення дорожньо-транспортної інфраструктури є пріоритетним завданням обласної влади. За 2 роки ми планували відновити 6 мостів та шляхопроводів, пошкоджених у результаті бойових дій. Сьогодні ми відкрили п’ятий міст, вже розпочато роботи на останньому шляхопроводі – поблизу Попасної. Спільно з командуванням Об’єднаних сил ми плідно працюємо над відновленням зруйнованої інфраструктури», – прокоментував відкриття очільник Луганщини.

Вартість ремонтних робіт склала 9,471 млн грн. Кошторисна вартість проекту – 10,125 млн грн. Довжина мосту – 49 м.

Виконавцями робіт стали підрозділи Держспецтрансслужби, зокрема 19 окремий мостовий загін 26 об’єднаного загону. Будівельні роботи з відновлення мостового переходу тривали з серпня 2017 року по червень 2018 року. Складність виконання робіт полягала в безпосередній близькості об’єкту до лінії розмежування.

Це вже другий міст на Луганщині, у відновленні якого взяли участь військові. Нагадаємо, в жовтні 2017 року силами цього ж підрозділу було відбудовано автомобільний міст через р. Сіверський Донець, що з’єднує Лисичанськ та Рубіжне.

За дорученням очільника Луганщини Юрія Гарбуза з облбюджету було виділено кошти на проектно-кошторисну роботу всіх відновлюваних мостів та шляхопроводів. Так, обласною владою було залучено фінансування з різних джерел: виконання ремонтні роботи були здійснені за рахунок державного бюджету та міжнародної технічної допомоги.

На капітальний ремонт автомобільних доріг місцевого значення в 2018 році передбачено 71,7 млн гривень, що будуть спрямовані на відновлення трьох мостів та однієї ділянки автомобільної дороги протяжністю 5,5 км. За підтримки державної субвенції місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення на 2018 рік передбачено видатки в сумі 352,6 млн гривень.