Прес-центр11 вересня 2018, 15:09

Визначений алгоритм надання компенсації сім’ям, будинки яких зруйновані в результаті вибуху в 2015 році у Сватовому

За дорученням голови облдержадміністрації – керівника військово-цивільної обласної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Юрій Клименко провів нараду з вирішення проблемних питань компенсації майнової шкоди, постраждалим внаслідок надзвичайної ситуації у м. Сватовому.

Нагадаємо, 29 жовтня 2015 року у зв’язку з пожежею та вибухом на території об’єднаних польових складів з боєприпасами Міністерства оборони України було пошкоджено житлові будинки жителів цього міста.

Сьогодні під час наради розглянуто питання щодо надання матеріальної компенсації трьом сім’ям, у яких в результаті прямого влучення артилерійських снарядів повністю зруйнувало житло.

«Необхідно розробити механізм компенсації та визначити джерела фінансування відшкодування збитків цим родинам», – наголосив Юрій Клименко. Він надав доручення Сватівській райдержадміністрації допомогти родинам підготувати пакет документів на соціальну підтримку у розмірі 5 тис. гривень з обласного бюджету для проведення експертизи щодо встановлення збитків ушкодження майна.

На підставі цього експертного висновку буде визначена сума для повного відновлення приватних житлових будинків, які розташовані по вулицям Щорса, Коваленка та Трударів.

Наступний крок, який запропонував Юрій Клименко, підготовити звернення до голови облдержадміністрації Юрія Гарбуза. У листі чітко прописати висновки та необхідну суму. Тільки так очільник області надасть доручення виділити з обласного бюджету компенсацію особам, житло яких було зруйновано.

Слід зазначити, що за період 2015-2018 років на заходи, пов’язані з ліквідацією надзвичайної ситуації, за рахунок обласного бюджету виділено 32006,700 тис. гривень.