Прес-центр8 травня 2021, 17:05

Володимир Зеленський – єдиний Президент України, який приїхав до Мілового, – місцеві жителі Главі держави

У День пам’яті та примирення, сьогодні, 8 травня, Президент України Володимир Зеленський, як і рік тому, відвідав Мілове, що на Луганщині.

Тоді, у 2020-му, Глава держави ініціював меморіальний проєкт: встановити в чотирьох куточках України чотири дзвони – символи пам’яті, перемоги, миру та єдності.

Упродовж квітня-травня збудували перший з них – Дзвін Пам’яті. Його встановили в Міловому, неподалік селища, де у 1942 році почалося звільнення України, а відкрили у День пам’яті та примирення.

Президент України Володимир Зеленський разом із послами країн «Великої сімки» та ЄС, які також сьогодні завітали на Луганщину, та очільником області Сергієм Гайдаєм поклав квіти до Вічного вогню. Пам’ять загиблих вони вшанували хвилиною мовчання.

По завершенні Глава держави поспілкувався з місцевими жителями, які дуже зраділи цій зустрічі: «Ви – єдиний із Президентів, хто відвідав Мілове».

Як зазначив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай, проєкт Дзвону пам’яті розроблено молодим Дніпровським архітектором Сергієм Дербіним та реалізований за позабюджетні кошти.

Дзвін Пам’яті розташований на території Меморіального комплексу «Україна – визволителям», який теж згодом реставрують.

Проєкт планується реалізувати за кошти державного бюджету.