Прес-центр9 листопада 2016, 17:11

Юрій Гарбуз: один день під обстрілами вартий більшого, ніж сотка землі

9 листопада голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів особистий прийом громадян.

Зокрема, працівники Лисичанського тролейбусного управління звернулися до очільника області у зв’язку з невиплатою заробітної платні з 2014 року. Під цим документом підписалися 43 особи, які за два роки мали би отримати 348 тис. грн заробітної платні та 1,7 млн грн виплат з Пенсійного фонду України. Власники цього підприємства перереєстрували його, залишивши борги на балансі ліквідованої установи.

Юрій Гарбуз доручив заступнику голови облдержадміністрації Володимиру Гуцу, директорам Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА Сергію Шелесту та Департаменту соціального захисту населення Елеонорі Поліщук докорінно вивчити ситуацію та знайти шляхи щодо її вирішення. «Це вкрай важливе та соціально значиме питання. Зараз саме час полишити ігри у політику і узятися за реальні справи», – зазначив очільник області.

Також до голови облдержадміністрації звернувся колектив Золотівської міської ради, який працює на прифронтовій території та у так званій «сірій зоні», щоденно ризикує життям, – отримати статус учасника АТО.

Керманич Луганщини пообіцяв підготувати пропозиції до змін чинного законодавства, яке регулює надання статусу учасника АТО, у тому числі цивільним особам, та направити їх на розгляд депутатів Верховної Ради України, порадившись зі своїм колегою Павлом Жебрівським.

Також він окремо доручив Елеонорі Поліщук підготувати інформацію щодо можливості матеріального заохочення співробітників виконавчої влади та місцевого самоврядування, що працюють у безпосередній близькості до лінії розмежування.

Житель Старобільського району, учасник АТО, звернувся до Юрія Гарбуза з проханням виділення додаткової земельної ділянки, передбаченої законодавством. Виконавча влада на місці всіляко протидіє наданню землі. Очільник області дав доручення представнику Старобільської райдержадміністрації знайти шлях щодо вирішення цього проблемного питання. «Один день під обстрілам варте більше ніж сотка землі», – наголосив він.

Ще один житель Старобільщини, протягом більш ніж десяти років продовжує боротьбу зі свавіллям влади, правоохоронних органів на місцях та недобросовісними підприємцями-аграріями. Юрій Гарбуз дав доручення представникам обласних правоохоронних структур розібратися у ситуації та виявити можливі прояви неправомірної діяльності влади та підприємців.

Громадський діяч з Лисичанська звернувся до голови Луганської облдержадміністрації Юрія Гарбуза щодо вирішення питань відбудови зруйнованого під час бойових дій житла, підтримки міського комунального підприємства електротранспорту, залучення інвестицій та субвенцій до міського бюджету, розвитку культури та спорту у місті та налагодження контакту між представниками влади та лисичанських активістів.

Юрій Гарбуз дав доручення створити ініціативні групи для вирішення цих вкрай важливих питань, до складу яких увійдуть  перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко, заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц та керівники структурних підрозділів ОДА та громадські активісти.