Прес-центр4 листопада 2016, 14:11

Юрій Гарбуз: сьогодні Львівщина і Луганщина разом відбудовують Україну

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у роботі дводенного ХVI Міжнародного економічного форуму, який проходить у Львові на стадіоні «Арена-Львів».

Учасників форуму привітав Президент України Петро Порошенко. До участі у форумі долучилися Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, голова правління «Укрзалізниці» Войцех Бальчун.

На форумі обговорили економічні та географічні переваги України, які сприятимуть залученню інвестицій. Дискусії тривають навколо агропромислового розвитку, енергозбереження та транскордонної співпраці.

Свій виступ на форумі Юрій Гарбуз розпочав хвилиною мовчання за загиблими  260 хлопцями зі Львівщини, які віддали життя на Луганщини, захищаючи суверенітет і незалежність України.

Звертаючись до присутніх, очільник області наголосив: «Два Майдани, тимчасова окупація Криму, війна на Сході – дорога ціна, яку заплатила наша країна за свою свободу. Ми маємо зробити все, щоб ніхто ні через 100, ні через тисячу років не міг нас знову розділити! Сьогодні Львівщина і Луганщина разом відбудовують Україну – і в економічній, і в соціальній, і в культурно-духовній площинах».

Юрій Гарбуз додав, що імпульс, заданий на нашому Луганському регіональному форумі, отримав потужне підсилення на Львівському форумі!

Також він запросив присутніх на Форумі бізнесменів інвестувати в інфраструктуру Луганщини, у сферу енергозбереження, в агросектор.

Нагадуємо, 28 жовтня відбувся перший регіональний Форум «Луганщина: «Зміни в 3D», в якому взяли участь 37 провідних промислових та агарних підприємств області та були укладені чотири меморандуми про співробітництво між Луганською обласною державною адміністрацією та «Укроборонпромом», Польсько-Українською Господарчою Палатою, агропромисловою корпорацію «Нібулон», а також фундацією «Аграрна наддержава».