Прес-центр11 вересня 2018, 19:09

Юрій Гарбуз зустрівся зі студентами СНУ ім. В. Даля

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів сьогодні зустріч із активними студентами Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля. Під час зустрічі очільник області закликав молодь долучатися до громадського життя регіону.

«Війна, яка точиться на Луганщині п’ятий рік поспіль, принесла горе, біль і страх на нашу землю. Водночас вона навчила нас брати на себе відповідальність за долю нашої області та країни в цілому. Молодіжні ініціативи, реалізація спільних проектів, вибудова стосунків на основі довіри та порозуміння – найдієвіші засоби мирної боротьби сучасної молоді. Саме ви визначаєте, як ми будемо жити далі», – звернувся Юрій Гарбуз до студентської аудиторії.

У відкритому діалозі з очільником Луганщини студенти СНУ ім. Даля виступили з ініціативою участі активістів у громадському контролі роботи обласної та місцевої влади.

Як зазначив Юрій Гарбуз, Луганщина страждає від гібридної агресії з боку Російської Федерації. Безліч нав’язаних пропагандою північного сусіда міфів розколюють єдиний український народ, і лише безпосереднє спілкування жителів східних і західних областей доводить: у нас більше спільного, ніж відмінностей. Навівши приклад успішного міжрегіонального проекту співпраці Луганської та Львівської областей «Змінимо країну разом!», Юрій Гарбуз нагадав студентам, що порозумітися можуть лише ті люди, які слухають і чують один одного.

Загалом протягом зустрічі молоді люди підняли багато хвилюючих питань. Активісти поскаржилися на незадовільний стан роботи комунальних служб м. Сєвєродонецька, зокрема поганий стан доріг, нерегулярне вивезення сміття, відсутність освітлення на окремих вулицях.