Прес-центр25 жовтня 2020, 19:10

За годину до закриття виборчих дільниць на Луганщині проголосували 33,8% виборців. Поліція зареєструвала 62 повідомлення про порушення виборчого законодавства

Станом на 19.00 на Луганщині проголосували 83981 із 248174 виборців, або 33,8 % від загальної кількості. Найвища виборча активність громадян у Троїцькому районі. Тут проголосували 47,2 % виборців, найнижча у Старобільському – 27,6 %.

На 18.00 ГУНП у Луганській області зареєстровано 62 повідомлення про порушення виборчого законодавства. Відкрито одне кримінальне провадження за фактом викрадення чужого майна, а саме відеокамери на ДВК у Сватівському районі (стаття 186 КК України).

Складено один адміністративний протокол за статтею 212-20 КУпАП та одну особу притягнуто до адміністративної відповідальності.

Найбільша кількість порушень зафіксована у м. Рубіжному – 28.

До зареєстрованих раніше фактів додалися повідомлення від громадського омбудсмена з виборчих прав ВГО «Громадянська мережа ОПОРА» про те, що на виборчій дільниці секретар виборчої комісії заповнював протокол підрахунку голосів, який повинен заповнюватися після 20.00, дві заяви про реєстрацію за одною адресою проживання 30 та 40 осіб відповідно, а також три повідомлення щодо голосування громадян, які прописані не у м. Рубіжне та інші.

У Старобільському районі – 9 порушень, у Кремінському – 7, зокрема, повідомлення про конфлікт на виборчій дільниці між представниками різних політичних партій.

У Сватівському та Новопсковському районах по чотири повідомлення про порушення виборчого законодавства. В тому числі, про відсутність на всіх 18 виборчих дільницях інформації про кандидатів на посаду голови Новопсковської ОТГ.

Три факти – у Троїцькому районі, два – у Марківському та по одному у Біловодському та Міловському районах.

Кожна заява перевіряється Національною поліцією.