Прес-центр4 грудня 2020, 16:12

Завдання обласної влади – чути прохання осіб з інвалідністю та оперативно вирішувати завдання, – Сергій Гайдай під час онлайн-форуму «Життя без обмежень»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у Міжрегіональному дводенному онлайн-форумі «Життя без обмежень».
У вітальному слові очільник Луганщини наголосив: «Я не знаю більш цілеспрямованих людей, ніж люди з інвалідністю. Ми досягли багатьох здобутків цьогоріч у напрямку доступності. Сподіваюсь, що наступного року ми зможемо підняти планку набагато вище. Завдання обласної влади – чути прохання та оперативно вирішувати завдання, які змінять життя людей з інвалідністю на краще. Спільна робота з благодійними організаціями, які працюють, надаючи допомогу людям з інвалідністю, дійсно надихає».
Захід проводиться у форматі загальної міжрегіональної онлайн-сесії зі спікерськими локаціями в містах Сєвєродонецьк та Краматорськ в рамках відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю, 3 грудня та в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка триває з 25 листопада по 10 грудня.
Метою онлайн-форуму побудова миру шляхом донесення важливості інклюзивного і толерантного суспільства у запобіганні конфліктів, виховання толерантності, солідарності, діалогу та взаєморозуміння в середовищі громад Луганської та Донецької областей. Популяризація досягнень організацій людей з інвалідністю та учасників мотиваційних фестивалів та конкурсів за прикладом «Світ без обмежень» та інших, в межах напрямку роботи Програми ООН із відновлення та розбудови миру щодо соціальної єдності.
Завтра заплановано провести загальну міжрегіональну онлайн-сесію учасників фестивалю-конкурсу «Світ без обмежень» з Сєвєродонецька, Краматорська, Харкова, Слов’янська, Краматорська, Одеси, Броварів, Миколаєва, Кривого Рогу, Житомира та Києва.
Онлайн-форум «Життя без обмежень» організовано в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.
Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).