Прес-центр5 червня 2018, 13:06

Журналісти Луганщини отримали нагороди до професійного свята

В облдержадміністрації відзначили представників інформаційної сфери Луганщини. У заході взяли участь заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко, Вадим Данієлян та Сергій Філь.

Зокрема, Юрій Клименко наголосив: «Пишаюся, що на Луганщині є потужна команда журналістів! Упевнений – спільними зусиллями ми зможемо об’єднати нашу область».

Привітав журналістів з прийдешнім святом і директор Департаменту масових комунікацій Олександр Костенко.

Почесну відзнаку обласної державної адміністрації «За розвиток регіону» отримав помічник начальника Луганського прикордонного загону – начальник прес-служби, підполковник Руслан Грех.

Колективи та співробітники декількох обласних, міських та районних ЗМІ відзначені Почесною грамотою та Листом подяки облдержадміністрації.

Крім того, нагороди отримали переможці та призери творчого журналістського конкурсу імені Петра Шевченка-Біливоди. Зазначимо, що цього року на конкурс подано 33 роботи. Його учасниками стали і починаючі, і досвідчені журналісти області.

У номінації «Луганщина у нас одна» І місце присуджено Олексію Неживому, голові Луганської обласної організації Спілки письменників України, позаштатному кореспонденту обласного видання «Вісті Луганщини» за матеріали «Хроніки знищення. Місцева преса Луганщини 1932-33 років як свідок голодомору» та «Залишитись поетом. До 120-річчя Володимира Сосюри».

ІІ місце посіла кореспондент газети «Сєвєродонецькі вісті» Олеся Петрова з матеріалами «Музыка –  это дорога к миру» та «Від дітей другої світової до дітей АТО». ІІІ місце – журналіст районної газети «Кремінщина» Ганна Паламарюк за цикл матеріалів щодо соціально-економічного розвитку району.

У номінації «Із думкою про мир» ІІ місце посіла журналіст газети «Попаснянский вестник» Крістіна Стовпяга з циклом матеріалів, що сприяють підвищенню престижу Збройних сил України на  прикладах героїчного повсякдення захисників України.

У номінації «Випробування долі», де приймалися матеріали про вимушених переселенців, І місце за телевізійний сюжет «ОНКО. На лінії життя» присуджено журналісту філії  ПАТ НСТУ «Регіональна дирекція UA:Донбас» Світлані Поповій. ІІ місце – журналісту газети «Попаснянский вестник» Катерині Родіоновій-Сороколат за всебічне розкриття теми соціалізації та можливостей самореалізації внутрішньо переміщених осіб.

Фотоматеріали патріотичної та соціально значущої тематики були представлені в номінації «Цікавий ракурс». Ветерану Луганської журналістики Юрію Хромушину за ретроспективний  фоторепортаж «Луганщина в об’єктиві: жива історія» віддано перемогу. ІІ місце здобув фотокореспондент державного інформаційного агентства  «УКРІНФОРМ» Олексій Ковальов за системне позиціонування області на загальнодержавному рівні.

Приєднуючись до привітань, голова Луганської регіональної організації НСЖУ Андрій Шаповалов вручив колегам відзнаки національної спілки журналістів.