Прес-центр16 травня 2021, 11:05

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій

Сьогодні Україна вшановує пам’ять жертв політичних репресій, мільйонів людей, які не скорились провідникам комуністичної ідеології. Їх позбавляли власності, арештовували за сфальсифікованими обвинуваченнями, катували, розстрілювали, ув'язнювали у тюрмах та таборах, піддавали насильницькій депортації. Багато хто з них власним життям заплатили за право бути українцем.

У 1937–1942 роках поблизу Луганська силами НКВС таємно були розстріляні і поховані понад дві тисячі людей.

На жаль, країна-агресор на тимчасово окупованих територіях використовує ті ж самі методи боротьби з українськими громадянами, що й вісімдесят років тому.

За офіційними даними, у катівнях на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей залишається 251 громадянин України. Скільки насправді – невідомо!

Більшість з них, як і засуджений на 12 років за «шпигунство на користь України» Дмитро Оробій, заарештовані за надуманими «злочинами», тільки за те, що не зріклися своєї Батьківщини.

Дмитра затримали 16 червня 2020 року. Відтоді рідні його не бачили.

За звільнення, усіх кого насильно утримують у тюрмах «народних республік», Україна бореться щоденно! Ми обов’язково повернемо наших громадян їх рідним та близьким!

День пам’яті жертв політичних репресій  – нагадування про неприпустимість будь-яких проявів насильства проти людства. Тож давайте не тільки сьогодні, а й кожну мить пам’ятати жертв тоталітарних режимів усіх часів, та головне – завжди захищати життя, здоров’я, свободу й гідність кожної людини як найвищу цінність! Слава Україні!

 

 

Голова Луганської обласної

державної адміністрації – керівник

обласної військово-цивільної адміністрації                                                                               Сергій ГАЙДАЙ