Архів новин

01 сентября 2023

Усмішка кожної дитини, кожен урок, який сьогодні провели українські вчителі, – це доказ, що Україна точно витримає – звернення Президента

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки!

Щойно провів засідання Ставки. Фактично вся Ставка – про ситуацію на фронті зараз.

Головком, командувачі. Окрема закрита доповідь керівника ГУР Буданова.

Більше 550 продуктовими та гігієнічними наборами забезпечені переселенці з Луганщини у Вінниці

Зокрема, за тиждень там видано 382 продуктових набори, 123 пакунки від благодійного фонду «Восток-SOS» та 46 гігієнічних наборів від Міжнародної організації з міграції.

Наших ВПО приймали юрист та спеціаліст з питань зайнятості.

Представник управління ЖКГ Рубіжанської міської військової адміністрації консультував стосовно реєстрації пошкодженого або зруйнованого росією майна.

Лікарями КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» прийнято 96 осіб.

Із них 30 особам проведено УЗД, психіатром проконсультовано 21, неврологом – 20, гінекологом – 15, онкологом – 10.

Чи нараховується субсидія, якщо є борг за житлово-комунальні послуги?

У разі звернення з повним пакетом документів (заява+декларація) набір комунальних послуг, на які домогосподарство хоче отримувати житлову субсидію, зазначається в заяві. Саме зазначені в заяві послуги будуть аналізуватися на предмет регулярності оплати. У разі звернення за субсидією за спрощеною формою заяви, органи Пенсійного фонду України на підставі інформації, наданої надавачами житлово-комунальних послуг, за умовчанням аналізують повний перелік наявних в житловому приміщенні послуг.

Десятьом ліцеям Луганщини передано 70 одиниць комп’ютерної техніки

31 серпня Міністерством освіти і науки від Постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні передано 70 одиниць комп’ютерної техніки 10 ліцеям Луганської області.

А саме, Білокуракинському, Красноріченському, Нижньодуванському, Сватівському, Білолуцькому, Марківському, Лиманському, Шульгинському, Новоайдарському та ліцею «Перспектива».

Отриманими девайсами будуть користуватися педагоги, які навчають наших дітей онлайн.

У Луганському військовому ліцеї 69 першокурсників. Наснаги у навчанні їм побажав Глава держави

Сьогодні, 1 вересня, Президент України Володимир Зеленський провів відеозустріч зі школярами українських шкіл, гімназій та ліцеїв.

Серед них були хлопці і дівчата з Луганського обласного військового ліцею, які є уродженцями нашого регіону.
Глава держави привітав усіх з початком нового навчального року та презентував підготовлену Міністерством цифрової трансформації та Міністерством освіти і науки новацію для школярів, їхніх батьків та вчителів під назвою «МРІЯ».

Катерина Безгинська проінспектувала надання соціальних, адміністративних та гуманітарних послуг у хабах Нижньодуванської та Попаснянської громад

Заступниця начальника Луганської обласної військової адміністрації Катерина Безгинська перевірила роботу гуманітарних хабів цих громад у Харкові.

Наразі жителі Луганщини тут можуть проконсультуватись щодо пошкодженого майна, отримання витягу з реєстру територіальної громади, реєстрації місця проживання новонародженої дитини тощо, а також звернутись по допомогу до психологів, спеціалістів пенсійного фонду, отримати соціальні послуги.

Розпочато підготовку до Тижня громадянського суспільства

Міністерство культури та інформаційної політики України повідомляє про початок підготовки до Тижня громадянського суспільства.

Тиждень проводитиметься в межах реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні.

Цього року він буде проходити вперше – в період з 11 вересня до 17 вересня.

#Вірю_в_ЗСУ Під Новоєгорівкою знищено шість російських танків

В районі цього населеного пункту за учора ворог завдав дев’ять авіаційних ударів.

Там відбулося вісім штурмів з боку противника.

Із семи танків, знищених за добу на Лиманському та Куп’янському напрямках, шість – саме біля Новоєгорівки.

Позиції наших військових та села на нашій ділянці фронту обстріляні росіянами 650 разів з артилерії різних систем, завдано 14 авіаційних ударів.

Українським захисникам вдалося ліквідувати 77 окупантів.

57 першокласників навчатимуться в ліцеях Кремінної

Здобуття повної загальної середньої освіти забезпечують п’ять Кремінських ліцеїв, у яких сформовано 82 класи і будуть навчатися 1690 учнів.

До перших класів заяви подали 57 дітей, до десятих класів зараховано 140 хлопців та дівчат.

У громаді працюють два заклади позашкільної освіти, вихованцями яких є 236 дітей, Інклюзивно-ресурсний центр та Центр професійного розвитку педагогічних працівників.

2022-2023 навчальний рік закінчили 1868 учнів, серед них 168 випускників дев’ятих класів та 93 випускники одинадцятих класів.

Артем Лисогор привітав освітян та школярів Луганщини з початком навчального року

Шановні освітяни Луганщини! Дорогі діти!

Початок нового навчального року – це завжди про нові плани, мрії та сподівання.

Та вже вкотре – це, перш за все, про безпеку. Війна замінила шкільні класи на бомбосховища, а дзвінки на урок – сигналами сирен.

Майже 200 навчальних закладів окупанти знищили на території нашого регіону. Тепер замість коридорів, наповнених дитячим сміхом, там чутно лише звуки артобстрілів.

НЕволевиявлення в так званій «лнр»: не облаштував дільницю – можна голосувати тиждень. На Сватівщині військові рф залишаться без забезпечення продуктами. Поблизу Новоєгорівки точаться бої

Від завтра у так званій «лнр» розпочнуть дострокове голосування – за тиждень до дня «перших виборів».

Воно відбудеться у тих населених пунктах та районах, де не облаштували виборчі дільниці і не ознайомили електорат з кандидатами. Тобто, будь-де, за бажанням організаторів цього неволевиявлення.

Триватиме ця процедура майже тиждень. Члени комісій зі скриньками їздитимуть по адресах і шукатимуть бажаючих. Скількох забажають знайти – такою й виявиться явка.