Архів новин

14 сентября 2023

Потрібна потужна система правозахисту воїнів у самому секторі оборони – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Кілька головних речей за цей день.

Вперше саме сьогодні наша держава відзначила день танкістів. Раніше була ще радянська дата професійного дня танкових військ. І зараз є не просто мотив дати саме український сенс усім таким дням, не просто бажання наших людей, але й той конкретний результат українських воїнів, який варто вшановувати на рівні всієї держави.

Жителі Сєвєродонецького району подали майже 36,3 тисячі повідомлень про зруйноване житло із 40,6 тисяч по області

Громадянами регіону подано 40 623 інформаційних повідомлення про пошкоджене/знищене нерухоме майно.

Серед зруйнованих росією об’єктів подана інформація про 28 333 квартири, 11 254 будинки, 1 036 приміщень.

Зокрема, жителями Сєвєродонецького району –  36 297.  Із них 1 998 очікують на обробку.

Найбільше заявників із Сєвєродонецкої громади – 14 751 (із них 1881 очікують на обробку), Попаснянської – 7 216 (24), Рубіжанської –  6 097 (9).

Військовими адміністраціями територіальних громад опрацьовано 37179 ІП.

Ментальне здоров’я входить до п’ятірки найбільших глобальних викликів майбутнього – результати дослідження

На замовлення третього Саміту перших леді та джентльменів, який пройшов 6 вересня у Києві за ініціативою першої леді Олени Зеленської, британська компанія Alligator Digital провела дослідження щодо ментального здоров’я та ставлення до нього в різних країнах світу.

Всього охоплено 11 країн світу, серед яких – Аргентина, Бразилія, Велика Британія, Ізраїль, Німеччина, Польща, США, Туреччина, Україна, Хорватія,  Японія. Проведено 11 000 інтерв’ю – по 1 000 в кожній країні. Такий підхід виключає спотворення даних, враховуючи різну чисельність населення.

Артем Лисогор про події на Луганщині – 14 вересня, день (відео)

Артем Лисогор про події на Луганщині – 14 вересня, день:

- ворог посилює обстріли деокупованих сіл регіону;

- 572 снаряди за добу окупанти випустили з артилерії різних калібрів – найбільше дісталося Білогорівці та Серебрянському лісництву;

- росіяни намагаються знайти слабкі місця в нашій обороні поблизу Новоєгорівки;

- загарбникам не потрібне вугілля, яке видобувається на території так званої «лнр». «Перші вибори» скінчилися – обіцянки також. На шахти очікує консервація.

#Вірю_в_ЗСУ Понад 90 разів за добу росіяни обстріляли Серебрянське лісництво

19 разів ворог застосовував літаки та гелікоптери на Лиманському та Куп’янському напрямках.

Зосереджував увагу на Сватівщині та на території Серебрянського лісництва.

Це лісництво потерпає і від артилерійських обстрілів з боку росіян – за минулу добу вони відкривали там вогонь понад 90 разів.

Водночас, наші захисники знищили самохідні артилерійські установки «Піон» та «Мста-С», два склади з боєприпасами, два бліндажі, чотири авто, БТР-82 та дві бойові броньовані машини, – поінформував начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Як одночасно оформити паспортні документи собі та дітям

Громадяни України можуть одночасно оформити паспортні документи собі та дітям.

Перебуваючи у підрозділі міграційної служби один із батьків може:
- одночасно оформити ID-картку та паспорт для виїзду за кордон собі;
- одночасно оформити собі ID-картку та закордонний паспорт, а також закордонний паспорт своїй дитині до 14 років;
- одночасно оформити собі ID-карту, а також закордонний паспорт своїй дитині до 14 років.

У Вінниці наші ВПО одержали допомогу від МОМ

Загалом за тиждень у хабі видано 228 продуктових наборів, 22 упаковки підгузок, 55 пакунків від Міжнародної організації з міграції.

Консультували стосовно реєстрації пошкодженого і зруйнованого майна, правових та питань зайнятості населення.

Допомогу сімейного лікаря КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» м. Рубіжне отримали 35 осіб, така ж кількість – телефоном. 53 пацієнтам проведено огляд та вимір артеріального тиску, чотирьом – вимірювання глюкози капілярної крові.

Які пільги передбачені багатодітним родинам

Законом України «Про охорону дитинства» передбачено низку пільг для багатодітних сімей, а також для дітей з багатодітних сімей.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 № 117 «Про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги», до цього реєстру вноситься інформація про осіб, які мають право на пільги за соціальною ознакою, зокрема згідно із Законом.

Повідомлення про оприлюднення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки та проєкту документу державного планування

Повна назва документа державного планування: Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2021-2023 роки, затвердженої розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 28.12.2020 № 936 (зі змінами).

Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування: Луганська обласна державна адміністрація.

Передбачувана процедура громадського обговорення:

У Дніпрі організували творчий гурток для дітей-переселенців

Відтепер щовівторка та щочетверга на базі Дніпровського гуманітарного хабу Кремінської громади діє декоративно-вжиткова студія «Чудова майстерня» Кремінського центру дитячої та юнацької творчості.

Він діятиме протягом усього навчального року.

Вже укомплектовано першу групу з десятьох учнів-ВПО Луганщини від шести років.

Адреса: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, 89.

Артем Лисогор: росіяни знов обстріляли Невське – у селі сталося 12 вибухів

«Не маючи змоги просунутися на фронті, окупанти цинічно відкривають вогонь по населених пунктах, де ще залишається цивільне населення. Один із таких – Невське, яке майже щодня перебуває під вогнем артилерії. Вчора росіяни обстріляли село з реактивної системи залпового вогню. Чотири вибухи сталися у центрі Невського. Ще вісім – на околицях. Люди майже цілодобово перебувають в підвалах», – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

У п’ятницю в Києві наші переселенці зможуть поставити питання представнику ПФУ Луганщини

15 вересня відбудеться прийом спеціалістом ГУ ПФУ в Луганській області внутрішньо переміщених осіб з нашого регіону, які тимчасово мешкають в Києві.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 15:00 до хабу Гірської громади за адресою: м. Київ, вул. Мала Житомирська, буд. 16/3.
 

Без паспорту рф у так званій «лнр» з 1 листопада відмовлять у будь-якій медичній допомозі, конкурс на супутникове мовлення на окупованих територіях п’ятьох регіонів виграла одна компанія, росіяни активізувалися поблизу Білогорівки

«Після перегрупування підрозділів, які зазнали втрат, росіяни активізувалися поблизу Білогорівки. Вони змінюють напрямки штурмів, бо ніяк не знайдуть слабких місць у нашій обороні. Є завдання її прорвати – але виконати ворог його не в змозі», – підкреслив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Авіаційних ударів зазнали Новоселівське, Новоєгорівка та Білогорівка.

Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждала Білогорівка.