Архів новин

28 сентября 2023

Робитимемо все, щоб гарантувати убезпечення України та всієї Європи від російського радіаційного шантажу – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Потужний міжнародний день сьогодні. Зустрічі та переговори з партнерами. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг був у Києві – плідні переговори. Не лише про наш захист зараз, а й про наш стратегічний захист, спільний захист усіх у Європі.

Україна заслуговує стати членом НАТО і стане. Обов’язково. І це не просто наша українська амбіція. Це єдина дієва безпекова перспектива для Європи, яка гарантує реальний тривалий мир.

Працюємо над тим, щоб був практичний прогрес у питанні про членство в Альянсі.

Минулого тижня більше 350 наших ВПО звернулися до гумхабу в Кропивницькому

Переселенцям з Луганщини там видано 352 продуктових набори. Також вони одержали 566 одиниць одягу.

Першокласники продовжували отримувати рюкзаки з павербанками та рюкзаки з канцелярією від БФ «Безпечне майбутнє» та Кропивницького офісу Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

На консультацію до лікаря звернулися 24 людини.

Сьогодні в Україні відзначають День права знати

Відзначення міжнародного Дня права знати запропоновано на зустрічі громадських організацій із захисту свободи інформації, яка відбулася 28 вересня 2002 року в столиці Болгарії – Софії.

Відтоді щорічно ця дата нагадує про важливість доступу до інформації та праву громадян на отримання інформації, що стосується їхнього життя, спільноти, держави та світу навколо них.

Як отримати допомогу при усиновленні дитини

Право на таку допомогу мають громадяни України, які постійно проживають у країні й усиновили дитину-сироту чи дитину, позбавлену батьківського піклування.

Для її оформлення онлайн необхідно:
• зареєструватися або авторизуватися на порталі Дія;
• вибрати у меню послуг «Допомога при усиновленні дитини»;
• заповнити необхідні відомості;
• перевірити сформовану заяву та підписати її електронним підписом чи Дія.Підпис.

Результат розгляду заяви надійде в електронний кабінет користувача на порталі Дія або на вказану при реєстрації електронну пошту.

Військовозобов'язані жінки-медики: чи будуть зміни з 1 жовтня?

Жінок медиків та фармацевтів стурбували заяви, що з 1 жовтня вони обов'язково мають стати на військовий облік та будуть обмежені у виїзді за кордон. МОЗ відповідає на головні питання.

У хабах Луганщини триває інформаційна кампанію «Робота для ВПО: ти потрібен!»

Зокрема, обласною Службою зайнятості організовано інформування ВПО щодо вільних робочих місць, реалізації активних програм сприяння зайнятості населення, можливостей професійного навчання та видачі ваучерів, надання грантів для створення або розвитку власної справи тощо.

Також ведеться системна робота з роботодавцями щодо важливості надання робочих місць ВПО.

Представники центрів зайнятості приймають в хабах за адресами:

- м. Вінниця:
вул. Праведників світу, 43-б. Консультації: щосереди з 10:00 до 15:00.

Як записатися на прийом до територіального органу ПФУ онлайн?

Записатися на прийом до органу Пенсійного фонду можна за допомогою сервісу попереднього онлайн-запису.

1. Увійдіть до особистого кабінету на вебпорталі Фонду, авторизувавшись будь-яким зручним способом (КЕП, Дія.Підпис чи ID.GOV.UA)

Вебпортал - https://portal.pfu.gov.ua/

2. У розділі «Комунікації з ПФУ» виберіть опцію «Запис на прийом» і натисніть кнопку «Записатися на прийом».

3. Виберіть найбільш зручний орган Фонду, сервісний центр, тему (питання), рік і місяць прийому.

4. Натисніть «Завантажити розклад».

У Центрі тимчасового проживання ВПО з Луганщини на Івано-Франківщині триває прийом заявок від переселенців

Він розташований в селі Середній Березів Косівського району Івано-Франківської області та розрахований на проживання 20 осіб.

Основні умови - щомісячна оплата комунальних послуг, а також укладання договору на проживання.

Обсяг оплати комунальних послуг розраховується в залежності від кількості осіб, які проживають у цьому центрі.

З питань поселення звертайтеся за телефоном координатора: 067 832 19 61.

Так зване «приєднання лнр» росіяни оцінили у три рублі

Саме монета таким номіналом увійшла нещодавно в обіг до, так би мовити, річниці. Щоправда, срібна. Тож, зрада оцінена у три срібляника.

Тираж теж незначний – три тисячі одиниць. Навіть одному пенсіонеру на щомісячні соціальні виплати не вистачить. Якось скупо і не святково.

#Вірю_в_ЗСУ На нашій ділянці фронту знищено російський танк та ще 21 одиницю техніки ворога

На Лиманському та Куп'янському напрямках фіксується підвищення авіаційного впливу ворога.

За минулу добу він 21 раз застосовував свої штурмовики СУ-35 та гелікоптери Ка-52, зокрема в районі Серебрянського лісництва.

По позиціях наших захисників завдано 517 артилерійських ударів.

До боїв долучається вже й 25-та армія рф, яку нещодавно перекинули на цей напрямок.

У хабі в Вінниці тривала видача наборів від МОМ

Так, за тиждень жителів Луганщини там забезпечили 518 продуктовими пакунками, 21 упаковкою підгузків та 23 наборами від Міжнародної організації з міграції.

Відвідувачі зверталися до спеціаліста управління ЖКГ Рубіжанської міської військової адміністрації стосовно реєстрації пошкодженого або зруйнованого майна. Також їх цікавило вирішення низки правових питань.

Консультацію сімейного лікаря КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» м. Рубіжне отримали 57 осіб, ще 45 – телефоном. 77 проведено огляд, вимір артеріального тиску, глюкози капілярної крові тощо.

Новолюбівка обстріляна з авіації, Невське – зі «Смерчів», лише з одного армійського корпусу рф цьогоріч дезертували майже три тисячі військових

«Ворог б’є з літаків уздовж усієї лінії зіткнення. Під ударами і Сватівщина, і Кремінщина. Вчора окупанти оминули лише Білогорівку. Але били по Новоселівському, Надії, Новоєгорівці, Невському, Новолюбівці. Так, у районі Новолюбівки вибухнули дві авіабомби КАБ-500. Обсяг руйнувань уточується. На околиці Невського сталося загоряння сухої трави внаслідок чотирьох обстрілів із реактивної системи «Смерч», – каже начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. Із мінометів та артилерії противник поцілив по Білогорівці та Невському.