Архів новин

30 сентября 2023

Наша держава може стати й обов'язково стане донором глобальної безпеки – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки!

Сьогодні вже можемо оцінити головний підсумок цього тижня для нашої «оборонки». Почався справді новий етап розвитку української оборонної промисловості.

Відбувся перший Форум оборонних індустрій. Дуже успішний. І він засвідчив глобальний інтерес до можливості працювати в Україні та з Україною у виробництві зброї та всього, що необхідно для реального захисту будь-якої вільної нації.

Артем Лисогор привітав старобільчан із Днем міста

Вітаю старобільчан із Днем міста!

Чи не найвідоміше місто Луганщини, з давньою історією, оповите міфами та легендами.

Батьківщина вільних духом та мужніх людей – Старобільськ святкує День народження в окупації.

Проте, вже сьогодні в історію нашої боротьби за Незалежність назавжди вписаний героїчний опір звичайних людей, які вийшли із українськими прапорами проти озброєних загарбників.

Ви мужньо долаєте усі випробування, підтримуєте одне одного та готуєтесь повернутись до рідного міста разом із нашими Захисниками.

Першокурсники Луганського обласного військового ліцею сьогодні скали присягу на Київщині

"Вітаю кожного та кожну, хто під час повномасштабного вторгнення росії зробив виважене та відповідальне рішення пов’язати життя з військовою службою. Так, сьогодні серед 69 першокурсників на вірність країні присягнули 18 дівчат-ліцеїсток.
Деякі з них втратили домівки, які знищив ворог, але все одно мріють повернутися на рідну Луганщину. Упевнений, впродовж двох років педагоги навчать учорашніх школярів військовій справі і у майбутньому ці хлопці та дівчата оберуть для здобуття освіти вищі навчальні заклади за відповідним напрямом", - наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Встановлено спеціальний алгоритм, який дозволяє запустити процедуру усиновлення дитини, тимчасово переміщеної з України

Усиновити дитину можуть виключно громадяни України, які проживають на підконтрольній території.

Яку інформацію про пенсіонера, на користь якого здійснюється благодійна пожертва, потрібно зазначати при здійсненні платежу?

Якщо юридична або фізична особа надає персоналізовану благодійну пожертву (адресовану визначеному нею пенсіонерові), то у платіжній інструкції у реквізиті “Призначення платежу” обов’язково зазначається інформація про пенсіонера, якому адресована благодійна пожертва: прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дата народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) або номер паспорта громадянина України (для осіб, які через релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, та мають відповідну від

#Вірю_в_ЗСУ На нашій ділянці фронту росіяни здійснили три удари FPV-дронами

На Лиманському та Куп’янському напрямках загарбники намагалися двічі пробити нашу оборону, - зазначив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Ворог продовжує інтенсивно застосовувати свою авіацію – здійснив 16 авіаударів по позиціях наших захисників. Також відбулося три удари FPV-дронами.

564 рази за добу обстрілювали окупанти з різних видів озброєння.

У свою чергу, Сили оборони завдали удари по складах з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами противника.

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, або тимчасово окупованих

Наказом Мінреінтеграції від 22 вересня 2023 року № 254 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією.

Перелік - https://minre.gov.ua/wp-content/uploads/2023/09/perelik.pdf

Вказаний Перелік був затверджений у грудні 2022 року та періодично оновлюється.

Зміни до нього вносяться за погодженням із Міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.
 

#НашіГерої Сідали в машини і їхали шукати і рятувати людей, яких не могли знайти рідні, – луганський спецпризначенець «Лиман»

Він – капітан поліції, боєць спецпідрозділу КОРД поліції Луганської області. Працюючи слідчим на Донеччині, вирішив приєднатися до команди спецпризначенців. Як і всі кандидати, аби потрапити до Корпусу оперативно-раптової дії, «Лиман» проходив спеціальні випробування.

З дитинства займається одним із видів бойових мистецтв.  Неодноразово в складі команди поліції Луганщини виборював призові місця на обласних та загальноукраїнських змаганнях з рукопашного бою.

На пенсійні питання вчергове відповідатимуть у хабі Кремінської громади в Дніпрі у понеділок

У понеділок, 2 жовтня, мешканців нашого регіону, які тимчасово проживають у м. Дніпро, запрошують на прийом до спеціаліста Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Звернутися до фахівця для вирішення пенсійних питань можна з 10:00 до 15:00 у хабі Кремінської громади за адресою: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, буд. 89.
 

Рятувальникам Луганщини вручені державні та відомчі нагороди

У Луганському гарнізоні відбувся захід, присвячений Дню захисників та захисниць України.

З нагоди свята рятувальники отримали державні та відомчі нагороди, а також чергові спеціальні звання.

На пільгові ліки для жителів Луганщини окупанти за рік виділили менш ніж по одній копійці на людину, у Сєвєродонецьку вибірково видаватимуть унітази, ворог з повітря атакував Невське та Новоселівське

«Оперативна пауза в росіян на окремих напрямках спостерігається тільки на землі, бо вони зазнали значних втрат. Обстріли з літаків, гелікоптерів, а також артилерії не стихають. Учора авіаційних ударів зазнали Новоселівське та Невське. Від ствольної та реактивної артилерії постраждали Невське та Білогорівка», – поінформував  очільник Луганщини Артем Лисогор.

У так званій «лнр» пацієнти не можуть отримати ліки, які за  рецептом повинні видаватися безкоштовно або оплачуватися тільки частина вартості. Хворі вимушені купляти їх за власний рахунок.