Архів новин

04 сентября 2023

З вівторка по суботу у Франківському хабі можна отримати консультації від медиків нашої області

Послуги жителям Луганщини надають фахівці чотирьох багатопрофільних лікарень (з Кремінної, Новоайдара, Сватового, Лисичанська) та Першого добровольчого хірургічного шпиталю.

На цьому тижні безпосередньо у хабі медичну допомогу отримали 26 громадян, за потреби видавалися ліки та окуляри. Консультування здійснювалося і в телефонному режимі.

Також 130 внутрішньо переміщеним особам були надані роз'яснення із загальних, юридичних та соціальних питань.

Шкільні набори від Міжнародної гуманітарної організації Corus International одержали ще 12 дітей.
 

У Києві ВПО з Луганщини забезпечили взуттям та наборами гігієни

Протягом тижня більше 1150 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у гуманітарних хабах при Гірській громаді.

У Київському хабі продовжилася видача термобілизни, а також сімейних наборів гігієни від Міжнародної організації з міграції.

Крім того, у співпраці з благодійним фондом «Перемога та майбутнє» видавалося взуття. А ще наші ВПО отримували психологічну допомогу, консультації спеціаліста центру зайнятості, юриста, лікаря.

Ветеран спорту Луганщини відзначився на змаганнях з легкої атлетики на Хмельниччині

Ветеран спорту Луганщини, почесний громадянин міста Рубіжне, заслужений працівник фізичної культури та спорту України Микола Іванович Фоменко взяв участь у відкритому чемпіонаті Хмельницької області з легкої атлетики серед ветеранів, який відбувся 2-3 вересня у місті Кам’янець-Подільський.

Микола Іванович виступив у віковій групі 75+ та здобув перше місце в бігові на 200 метрів та друге місце в бігові на 100 метрів.

Артем Лисогор: сотні тисяч людей евакуювалися, але окупанти «намалювали» на Луганщині понад мільйон виборців

Очільник Луганщини Артем Лисогор прокоментував оприлюднену окупантами кількість виборців для псевдоголосування у так званих «перших виборах».

За кращими традиціями кремлівської виборчої системи, яка на виборах 2011 року зібрала путіну 146 % підтримки електорату, на окупованих територіях Луганщини «малюють» понад 1,3 млн виборців. Ніяких списків наразі немає і не може бути!

У Кремінському гумхабі в Дніпрі тривають заняття для дітей-переселенців

Так, відбувся урок з англійської мови для дітей 5-7 років на тему «Моя родина».

Разом із вчителем хлопці й дівчатка вчили англійською назви членів родини та повторювали цифри.

Для дошкільнят організували заняття з логіко-математичного розвитку.

На ньому діти запам’ятовували геометричні фігури та перевіряли свої навички порядкового рахунку.

Адреса: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, 89.
 

Завтра в Києві наших ВПО прийматимуть психологи

5 вересня з 12:00 на базі гуманітарного штабу Гірської громади у Києві відбудеться прийом психологів.

Відвідувачі отримають рекомендації у подоланні стресу, підвищеної тривожності, реакції на гучні звуки, щодо порушення сну тощо.

Хаб знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Мала Житомирська, 16/3.

Графік роботи: з 10:00 15:00 з понеділка по п’ятницю.

Телефон: (097) 287 94 23.
 

Близько 12 тисяч пакунків з продуктами видано за рік жителям Луганщини в Ужгороді

Рік тому там відкрили гуманітарний хаб, діяльність якого курує Новоайдарська громада.

Графік роботи: понеділок – п’ятниця з 10:00 до 15:00.

Адреса: м. Ужгород, проспект Свободи, 52А.

У хабі зареєстровано 1950 внутрішньо переміщених осіб з Луганської області. За цей період їм надано близько 12 тисяч продуктових наборів.

У гуманітарному осередку також можна отримати медичні (видаються безкоштовні ліки, окуляри, підгузки) та юридичні послуги, психологічну допомогу, консультації з соціальних питань.

#Вірю_в_ЗСУ Поблизу Новоєгорівки росіяни вдалися до інженерного обладнання власних редутів

За добу на Лиманському та Куп’янському напрямках противник понад 700 разів бив по позиціях наших оборонців із різних артилерійських систем та завдав 15 авіаційних ударів.

Українські військові ліквідували 67 загарбників.

А також знищили сучасну БМП-3, гаубицю «Мста-С», протитанкову гармату «Рапіра», чотири автомобілі, легкий броньований тягач, чотири БПЛА «Ланцет», два – «Орлан-10» та склад з боєприпасами.

Представник Луганщини – призер чемпіонату України з велосипедного спорту маунтенбайк

У Рівному відбувся чемпіонат України у гонці «крос-кантрі» серед чоловіків та жінок до 23 років, ІІІ етап чемпіонату України у гонці «шорт-трек» та чемпіонат України у гонці «марафон» з велосипедного спорту маунтенбайк.

На цих змаганнях провідний спортсмен Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності Данило Сурженко виборов друге місце у чемпіонаті України серед юніорів у гонці «марафон» та третє місце серед юніорів у гонці «шорт-трек».

Підготував його Сергій Воронін.

Артем Лисогор звернувся з приводу 80-річчя визволення Луганщини від фашистських загарбників

4 вересня 1943 року після кривавих боїв, ціною неймовірних втрат нацисти були вигнані з Луганщини. Довгі роки ми думали, що назавжди…

Але тепер нащадки тодішніх визволителів нищать наші міста та села, безжалісно вбивають дітей та ґвалтують жінок.

Рашизм виявився жахливішим та цинічнішим за фашизм!

Як і 80 років тому: наша земля залита кров’ю патріотів, сплюндрована ворогом, але нескорена!

Сьогодні під синьо-жовтим прапором – 14 селищ Луганщини, більшість з яких просто точки на мапі, але вони давно стали символом нашої незламності.

Примусова мобілізація: під час псевдовиборів окупанти ставлять на військовий облік, у спорожнілому Лисичанську розгорнута мережа пунктів прийому металу, під Новоєгорівкою – кількатижневий наступ росіян

«Із середини позаминулого тижня ворог пішов на штурм наших позицій у цьому районі. Сили оборони відбивають по декілька атак на добу, іноді більше десяти, але противнику просунутися не вдається. Вдається росіянам лише втрачати сили та засоби», - підкреслив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Білогорівка в цей раз опинилися під ударами авіації та артилерії. Також із різних артсистем окупантами обстріляне Невське.