Архів новин

22 сентября 2023

Продовжується набір добровольців до штурмової бригади #Лють на базі Національної поліції

Основна вимога до кандидатів: висока мотивація нищити ворога. Приєднатися до бригади «Лють» можна, подавши анкету на офіційному сайті Національної поліції України http://nabir.np.gov.ua, або ж звернутися особисто до Управління кадрового забезпечення ГУНП в Луганській області за адресою: м. Дніпро, вулиця Перемоги, 113, кабінет 25, контактний телефон: 066-915-27-74.

Топові питання щодо ліків за електронним рецептом

Українці активно користуються зручною цифровою послугою – електронним рецептом. З початку впровадження виписано понад 62 млн електронних рецептів на лікарські засоби, з яких лише понад 1,26 млн – за власні кошти пацієнта.

Електронний рецепт дозволяє не тільки отримати потрібні ліки в зручний спосіб. Разом з іншими цифровими інструментами він допомагає лікарю більш ефективно призначати лікування пацієнту завдяки доступу до історії хвороб пацієнта, даних про його супутні захворювання, інші лікарські засоби, які приймає пацієнт, тощо.

Майже 400 ВПО з Луганщини надана допомога в Вінниці протягом тижня

Зокрема, їм видано 394 продуктових пакунки та 72 набори від Міжнародної організації з міграції.

Наших переселенців у хабі приймали з питань реєстрації пошкодженого або зруйнованого майна, а також щодо працевлаштування.

Консультації сімейного лікаря КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» м. Рубіжне одержали 38 осіб. Ще 34 – телефоном. 52 проведено огляд та вимір артеріального тиску.

Уряд запроваджує пілотну програму безкоштовної професійно-технічної освіти для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Здобувачі освіти зможуть самостійно обирати напрям та вид професійного навчання, а також заклади освіти із переліку, який буде розміщено на сайті Державного центру зайнятості.

Про це йдеться у затвердженому Кабінетом Міністрів України Порядку реалізації експериментального проекту з організації навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості.

25 та 26 вересня ВПО з Луганщини зможуть звернутися на «гарячу лінію» до керівництва ПФУ регіону

У понеділок, 25 вересня, із 10:00 до 12:00 свої запитання переселенці зможуть поставити заступнику начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Тетяні Нікітіній. Телефон: (095) 802-61-38.

У вівторок, 26 вересня, із 10:00 до 12:00 на дзвінки відповідатиме начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Ольга Шарунова. Телефон: (068) 300-40-86.
 

#Вірю_в_ЗСУ 68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша боронить Україну на Сватівщині (відео)

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша боронить Україну на Сватівщині. Наші бійці нищать росіян уночі.

П’ятьом рятувальникам з Луганщини вручені державні нагороди

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко вручив нагороди 84 рятувальникам та рятувальницям.

Він подякував тим співробітникам ДСНС, які одними з перших прибувають на ліквідацію наслідків ворожих обстрілів, а також саперам, що виявляють та знешкоджують щодня сотні вибухонебезпечних предметів.

Серед нагороджених – п’ятеро рятівників з Луганського гарнізону.

Всеукраїнську профспілку військових, працівників правоохоронних органів та учасників бойових дій очолив луганчанин Олександр Свистула

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор зустрівся із головою Всеукраїнської профспілки військових, працівників правоохоронних органів та учасників бойових дій (ВБПУ) Олександром Свистулою.

Луганчанам він відомий як багаторічний голова Асоціації учасників АТО/ООС Луганської області.

Невське масовано обстріляне росіянами – є руйнування, з території «Азоту» в Сєвєродонецьку раз на три дні вивозять металобрухт, села навколо Лисичанська мародерять окупанти

«За добу лише в Невському зафіксовано 70 вибухів після російських обстрілів. Зруйновано щонайменше один будинок. По селу відкривали вогонь як з артилерії, так і з авіації. Майже увесь день місцеві вимушені були перебувати в укриттях», – зазначив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. 

Від артилерійських та мінометних обстрілів також постраждала Білогорівка.

Слідом за жителями Греківки, Макіївки та Новолюбівки металеві печі одержали й мешканці Невського.

Разом працюватимемо, щоб спільно з Америкою Україна виробляла необхідну зброю – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, дорогі українці, українки!

Дуже важливий візит у Вашингтон був, дуже вагомі результати.

Зустріч із Президентом Байденом, із його командою. Є новий оборонний пакет: ППО, артилерія, снаряди, інженерні засоби.

І довгострокова домовленість – будемо разом працювати, аби спільно з Америкою Україна виробляла необхідну зброю.