Архів новин

17 сентября 2023

Маємо прийти до того, щоб для всіх дітей у нашій країні знайшлася своя родина, свій дім – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Хочу сьогодні подякувати.

Усім, хто захищає небо нашої держави. Нашим льотчикам та інженерам Повітряних сил, воїнам мобільних вогневих груп, усім нашим зенітникам. Дякую, що постійно збільшуєте число збитих російських ракет та дронів, а отже, й кількість врятованих наших людей, нашої інфраструктури. Дякую, воїни!

І всім, хто зараз на передовій. Кожній бригаді. Від Куп’янська до Лівобережжя Херсонщини, від Бахмутського напрямку до кожної української позиції на нулі на півдні нашої держави. Я дякую вам, хлопці, за міцність!

У Новомосковську та Харкові жителі Луганщини одержали набори гігієни

У хабі в Новомосковську їх видали від благодійної організації «Preject Hope» 1 238 ВПО.

Також переселенцям з нашого регіону за тиждень надано 632 продуктових набори.

Сімейні гігієнічні набори від Міжнародної організації з міграції в Харкові отримали 298 сімей-ВПО з Луганщини. 11 осіб – термобілизну. 450 – продуктові набори.

Консультували психолог, юрист, невропатолог, представник ЦНАПу.

У Черкасах жителям Луганщини надали 337 пакунків з продуктами. Через відділення АТ «Укрпошта» оформлено відправку 1 251 посилки.

Потерпілий на виробництві може з-за кордону звернутися за отриманням щомісячної грошової компенсації за надання соціальної послуги догляду вдома

Під час воєнного стану в Україні та протягом одного місяця після його припинення чи скасування потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, який тимчасово проживає в іншому місці, наприклад, за кордоном, надається соціальна послуга догляду вдома шляхом виплати йому щомісячної грошової компенсації за умови, що:

2 870 побутових наборів видано нашим ВПО в Тернополі та Дніпрі упродовж тижня

За цей період часу в гумхабах Сєвєродонецької громади переселенці отримали 2 870 побутових та 1 813 продуктових наборів, а також 121 пакунок підгузків.

Зокрема, у Дніпрі (просп. Калнишевського, 27-К) жителям Луганщини надано 2 858 побутових та 1313 продуктових наборів, 106 пакунків підгузків.

У Тернополі (вул. Грушевського, 5) – 500 продуктових та 12 побутових наборів, 15 пакунків підгузків.

Графік роботи хабів: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Ті, хто першими приїжджають на місце влучань, дістають людей з-під завалів, надають першу допомогу, заходять на деокуповані території. Ризикують власним життям, заради спасіння інших, - Артем Лисогор

До Дня рятівника голова Луганської обласної державної – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор вручив нагороди співробітникам ГУ ДСНС України у Луганській області та відвідав частину, де тимчасово розміщується наш гарнізон. «Ви першими приходите на порятунок тим, хто в біді, ви ризикуєте життям заради спасіння інших. І це дійсно знаходить відгук в серцях людей. Бо відсоток довіри громадянського суспільства до працівників ДСНС - максимально високий. Настане час, і ми повернемося на рідну Луганщину, де в нас усіх буде дуже багато роботи.

Спеціалісти з питань зайнятості продовжують консультувати у 16 хабах Луганщини

Фахівці служби зайнятості проводять консультації внутрішньо переміщених осіб, які втратили роботу через активні бойові дії та мають намір працевлаштуватися за місцем свого тимчасового проживання.

Спеціалісти консультують щодо отримання чи поновлення статусу безробітного та виплат допомоги по безробіттю, надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО, надають інформацію стосовно перенавчання та видачі ваучерів, ознайомлюють з актуальними вакансіями та дистанційними формами взаємодії з клієнтами.

У хабі в Вінниці продовжує працювати кабінет гінеколога

На території гуманітарного хабу в м. Вінниця (вул. Праведників світу, 43-б) працює гінекологічний кабінет.

Прийом веде лікар акушер-гінеколог вищої категорії Ірина Анатоліївна Резніченко.

У понеділок луганчани в Дніпрі зможуть вирішити пенсійні питання

18 вересня відбудеться черговий прийом мешканців нашого регіону фахівцем Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

За роз’ясненням пенсійних питань можна звернутися з 10:00 до 15:00 до хабу Кремінської громади за адресою: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, буд. 89.

Нагадуємо, що під час повітряної тривоги Координаційний центр допомоги ВПО з Луганської області не працює. В такому випадку прийом переноситься на наступний тиждень.
 

На світло у захоплених містах окупанти прохають почекати ще два роки, на Старобільщині повістки приносять адресно – перелік хвороб для відтермінування значно скорочено, застосування ворогом штурмової та тактичної авіації не зменшується

«Чергова спроба росіян масованим штурмом захопити частину територій на Луганщині припинена. Ворог вже кілька днів намагається поповнити втрати. Втім, наші військові готові тримати оборону на кожній ділянці, де б противник не намагався просунутися. Поки він продовжує тримати в напрузі використанням авіації – ударів завдано по Новоєгорівці та Невському», – поінформував очільник регіону Артем Лисогор.

Також Невське та Білогорівка потерпали від артилерійських ударів.