Архів новин

18 сентября 2023

У хабі Гірської громади в Києві видавали сімейні набори гігієни

На минулому тижні майже 2300 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у гуманітарних хабах при Гірській громаді.

У Києві тривала видача продуктів, а ще - сімейних наборів гігієни від Міжнародної організації з міграції. Відвідувачам надано психологічну допомогу, консультації спеціаліста центру зайнятості, юриста, видавалися ліки.

У гуманітарному штабі в Богданівці працівники ЦНАПу реєстрували повідомлення про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна, наші земляки отримували продуктові набори від держави, консультації з питань працевлаштування.

Уряд ухвалив законопроєкт "Про упаковку та відходи упаковки", який регламентує поняття розширеної відповідальності виробника

15 вересня Кабінет Міністрів України ухвалив законопроєкт "Про упаковку та відходи упаковки", який регламентує поняття розширеної відповідальності виробника.

Документ визначає правові, економічні та організаційні засади у сфері управління упаковкою та відходами упаковки для зменшення їхнього негативного впливу на здоров’я людей та довкілля.

Крім того, передбачається створення системи збирання та ресайклінгу відходів упаковки, щоб зменшити обсяги їхнього захоронення на полігонах.

Цей законопроєкт також визначає:

У середу в Харкові на запитання луганських переселенців відповідатиме юрист

Консультація юристів Норвезької ради у справах біженців відбудеться 20 вересня з 10:00 до 12:00 у приміщенні Нижньодуванського гуманітарного штабу в м. Харків.

Адреса: вул. Данилевського, 38.

Норвезька рада у справах біженців надає безоплатну правову допомогу внутрішньо переміщеним та іншим особам, постраждалим від війни.

Уряд розширив категорію отримувачів фінансової підтримки від Українського ветеранського фонду

На черговому засіданні Кабінет Міністрів України удосконалив Порядок використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для функціонування Українського ветеранського фонду (УВФ) при Мінветеранів.

Офіс з розвитку підприємництва та експорту запрошує українських експортерів на довгострокову навчальну програму

Офіс з розвитку підприємництва та експорту у співпраці з Visionest Insistute (Естонія) запрошує українських експортерів із усіх галузей виробництва на довгострокову практичну навчальну програму Export Academy 2023.

Export Academy 2023 — освітня програма для українських підприємців малого та середнього бізнесу, які тільки планують виходити на зовнішній ринок або вже є експортерами та планують виходити на нові ринки. За результатами навчання учасники створять для своєї компанії експортний план з виходу на нові ринки.

Жителям звільнених сіл Луганщини організували медичний огляд та забезпечили їх ліками, – Артем Лисогор

«В тих луганчан, які залишаються на деокупованих територіях, через небезпеку ворожих обстрілів немає змоги щодня відвідувати лікарів. Медичну допомогу місцевим, зазвичай, надають військові. При важких випадках – евакуюють до лікарень у безпечні регіони. Але крім цього, важливо виявляти захворювання на ранній стадії, для чого необхідні регулярні лікарські огляди. Восени вирішено було організувати ще один, – розповідає начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Щиро дякую волонтерам благодійного фонду «ЕЛЕФОНД» за допомогу.

У Полтаві щочетверга жителів Луганщини приймає спеціаліст із пенсійних питань

Щочетверга з 10:00 до 12:00 у Полтавському гуманітарному штабі Гірської громади відбувається прийом внутрішньо переміщених осіб представником Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Артем Лисогор про останні новини Луганщини – 18 вересня, ранок:

Артем Лисогор про останні новини Луганщини – 18 вересня, ранок:

- до деокупованих населених пунктів завозимо все необхідне для забезпечення їхніх жителів теплом взимку. Там ще залишаються 120 осіб;

- наші 35 хабів по всій Україні на осінньо-зимовий період перетворяться на пункти незламності;

- 41 тисячу повідомлень про пошкоджене та зруйноване майно подали громадяни області;

Черговий крок до консервації – окупанти вилучають автотранспорт з шахт, у Сєвєродонецьку росіяни намагаються фіктивно продати вцілілі квартири, під щільним вогнем ворога опинилося Невське

У неділю авіаційного удару зазнало село Надія на Сватівщині. Артилерія ворога була спрямована, переважно, на Білогорівку та Невське.

«Доки росіяни формують нові штурмові групи, вони застосовують все наявне озброєння, яким можна нанести ураження зі значної дистанції. Намагаються обстрілювати більш цілеспрямовано, ніж на початку повномасштабного вторгнення. Але менш масованим їхній вогонь не став. Зокрема, лише в Невському зафіксовано 56 вибухів. Є руйнування частини домоволодіння», – зауважив Артем Лисогор, очільник Луганщини.