Архів новин

11 сентября 2023

Паперової роботи у військах має стати значно менше – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Є сьогодні хороша новина: готуємо посилення пакету оборонної підтримки від Німеччини. ППО, артилерія, техніка. Те, про що домовлялися з канцлером Шольцом. Те, про що сьогодні говорили з міністром закордонних справ Німеччини Бербок – вона була з візитом в Україні, зустрівся з нею сьогодні в Києві. Дуже важливо, що партнери чують потреби нашої держави, наших воїнів, захисту нашої енергетики. Я впевнений – буде результат.

Рухаємося також і з іншими нашими партнерами, зокрема щодо ППО. Додаткові системи в Україні будуть.

#Вірю_в_ЗСУ На Лиманському та Куп’янському напрямках окупанти формують нові підрозділи з залишків розбитих

Вони продовжують підтягувати туди резерви, формують нові підрозділи з залишків розбитих Силами оборони України.

Також противник залучає бойовий армійський резерв, мобілізованих та приватні військові кампанії.

За добу ворог понад 500 разів завдавав удари з артилерії різних систем.

20 разів застосувалася тактична і армійська авіація росіян – але жодної ракети в ціль не влучило.

Наші захисники ліквідували 65 окупантів.

Учні Кремінського ліцею № 3 відпочили на Закарпатті

Вони стали учасниками літнього табору «Я можу», який діяв у місті Хуст.

Відпочинок акцентувався на двох складових – фізичному та ментальному здоров’ї підлітків.

Програма табору була наповнена різноманіттям активностей: екскурсії, майстер-класи, квести, спортивні ігри, корекційна терапія.

Табір був організований в межах проєкту «Психосоціальна підтримка сімей в Україні», що реалізується благодійним фондом «Восток SOS» та Libereco – Partnership for Human Rights за фінансової підтримки terre des hommes.

Українці на ТОТ і за кордоном можуть звернутися за безоплатною правничою допомогою онлайн

Скористатися такою послугою зможуть соціально незахищені верстви населення, перелік яких визначений у ст. 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу».

При цьому громадяни України, які перебувають на тимчасово окупованих територіях або за межами країни, можуть отримати безоплатну первинну або вторинну правничу допомогу дистанційно.

Щоб отримати роз’яснення з правових питань чи скористатися послугами юриста для складання процесуальних документів або представництва інтересів у суді, достатньо надіслати заяву на електронну адресу центру з надання БПД.

У хабі Сєвєродонецької громади в Дніпрі розпочато видачу побутових наборів, у Тернополі завтра наші ВПО почнуть одержувати продукти

Минулого тижня в гумхабі у Дніпрі (просп. Калнишевського, 27-К) переселенці з Луганщини отримали 1 059 продуктових наборів. Крім того, ВПО надано 338 пакунків підгузок.

Сьогодні, 11 вересня, там розпочато видачу побутових наборів.

До хабу в Тернополі (вул. Грушевського, 5) 9 вересня надійшла нова партія продуктових наборів та підгузок.

Працівники штабу від сьогодні телефонують ВПО для запрошення. А з вівторка, 12 вересня, розпочнеться видача цієї гумдопомоги.

Ще одна грантова програма допоможе українському бізнесу

Її мета – підтримати розвиток українських підприємств, в тому числі релокованих із небезпечних територій, сприяти залученню нових клієнтів та інвесторів. Програма має назву «Власне».

До участі запрошують початківців та досвідчених підприємців.

Спочатку учасники пройдуть навчання. Воно складається з 10 онлайн-модулів і тестових завдань. Тисяча конкурсантів, які виконають їх найкраще, отримають індивідуальний менторський супровід.

Сімейні набори гігієни жителі Луганщини одержували у хабі Гірської громади в Києві

Протягом тижня майже 1 200 внутрішньо переміщених луганчан звернулися по допомогу до хабів громади.

У Київському хабі продовжилася видача продуктів, термобілизни, а також сімейних наборів гігієни від Міжнародної організації з міграції. Відвідувачі отримували психологічну допомогу, спеціаліста центру зайнятості, юридичні консультації. Лікар видавав медичні препарати.

Майже тисячу продуктових наборів видали протягом тижня у хабах Кремінської громади

У Рівному також роздали дитячі підгузки і харчування для малюків. Внутрішньо переміщених осіб консультували отоларинголог й сімейний лікар. А мобільна бригада БФ «Право на захист» збирала дані для отримання ВПО фінансової допомоги від УВКБ ООН.

У Київському гумхабі переселенці з Луганщини отримували продукти від держави, одяг та іграшки, консультації від психолога, фахівця із відновлення та започаткування бізнесу.

На території хабу Сєвєродонецької громади в Дніпрі діятиме низка дитячих гуртків

На базі культурного центру гуманітарного хабу Сєвєродонецької міської військової адміністрації у м. Дніпро (проспект Калнишевського, 27-К) для ВПО розпочинають працювати гуртки Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості, Сєвєродонецького міського Центру національно-патріотичного виховання туризму та краєзнавства учнівської молоді, КЗ «Сєвєродонецька художня школа».

Дітей запрошують до:

- зразкового хореографічного колективу «ГРАН-ПРІ» (віком від 5 до 14 років);

- гуртка «Юні туристи-краєзнавці» (віком від 9 до 12 років);

Один із «незалежних міжнародних спостерігачів» був присутній і на так званих «перших виборах», і на псевдореферендумі на окупованій Луганщині, і під час обнулення конституції рф; працівники військкоматів «лнр» мають право увірватися на приватну територію

«Ворог готує нову хвилю штурмів в нашій зоні відповідальності. Після втрат, які росіянам нанесли Сили оборони, противник вимушений був залучити значні резерви як в особовому складі, так і у броньованій техніці. Загарбники не припиняють авіаційних ударів вздовж усієї лінії фронту регіону – постраждали Новоселівське, Новоєгорівка, Білогорівка», – зазначив Артем Лисогор, очільник Луганщини.