Архів новин

06 сентября 2023

Кожен прояв консолідації світу реально допомагає рятувати життя – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

Сьогодні важкий день. Станом на цей час у Костянтинівці Донецької області після удару російських терористів понад 30 поранених. 16 людей убиті. Мої співчуття всім, хто втратив рідних, хто втратив близьких! На місці удару працювали всі служби – розбирали завали, рятували людей.

Я вдячний усім у світі, хто засудив цей черговий прояв російського зла та підтримує Україну, наших людей. І дуже важливо, що відповіддю на російський терор була виключно ще більша консолідація світу. Кожен прояв такої консолідації реально допомагає рятувати життя.

Майже 300 луганчан звернулися до хабу на Кіровоградщині минулого тижня

За цей період у Кропивницькому видано 296 продуктових наборів.

Наші ВПО обрали собі і рідним 227 одиниць одягу, взуття, рушники, підгузки.

Першокласникам вручені ще 11 рюкзаків з павербанками та 15 – з канцелярією від БФ «Безпечне майбутнє» та Кропивницького офісу Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

На консультацію до лікаря звернулося 44 людини, які також одержали медичні препарати.

28 з 30 мільйонів за регіональними цільовими програмами витрачені на підтримку закладів охорони здоров’я та надання медичних послуг

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов провів нараду за підсумками проведеного моніторингу реалізації регіональних цільових програм у І півріччі 2023 року.

«Регіональні цільові програми є одним з дієвих інструментів комплексного вирішення питань збереження та відродження втраченого через війну потенціалу Луганської області», - зазначив він.

Золото, срібло і бронза – здобуток Наталії Олійник на чемпіонаті світу з парапауерліфтингу

Українські пауерліфтери з ураженнями опорно-рухового апарату з цілим комплектом нагород завершили чемпіонат світу з парапауерліфтингу, який відбувся в ОАЕ.

Команду України представили 14 найсильніших спортсменів національної збірної: 4 юніори та 10 дорослих. Вони вибороли 18 медалей – 9 золотих, 5 срібних та 4 бронзові.

Наш регіон на цих змаганнях представила спортсменка Луганської обласної дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю Наталія Олійник, яка здобула три нагороди - золоту, срібну і бронзову.

Оголошено грантовий конкурс для громадських організацій, які допомагають постраждалим від війни українцям

Фонд Східна Європа оголосив грантовий конкурс для громадських організацій, що надають підтримку постраждалим від повномасштабного вторгнення.

До участі у конкурсі запрошують благодійні організації та громадські об’єднання, які мають статус неприбуткової організації.

У процесі відбору перевага надаватиметься тим ГО, які запропонують ініціативи, спрямовані на підтримку найбільш вразливих категорій українців: внутрішньо переміщених осіб, людей, які повернулися до місць постійного проживання, а також постраждалих від війни жінок і дітей.

44 дитини з Рубіжного оздоровилися в Карпатах

44 дитини громади у серпні вирушили до лікувально-оздоровчого комплексу «Дружба», розташованого в Карпатах.

Міська військова адміністрація придбала путівки для 24 учнів закладів загальної середньої освіти.

Ще 20 вихованців Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді отримали путівки на оздоровлення за підтримки ПАТ «Укрнафта», яке їх надає вже другий рік поспіль.

На дітей очікували щоденні оздоровчі процедури, спортивні ігри, відвідування тренажерної та відео-залів, ігрових кімнат, різноманітні конкурси та змагання.

Врятував п’ятьох побратимів – луганчанина-штурмовика нагороджено орденом «За мужність» III ступеня

Він на війні вже вісім років – майже від самого її початку. У 2015 році брав участь в АТО. Потім в ООС у складі Луганського батальйону поліції особливого призначення.

Цьогоріч навесні приєднався до штурмового полку «Цунамі» об'єднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють».

Коли наші військові чують «Йде Фін», всі розуміють, хто це, знають його звитяги.

Днями Глава держави перебував на передовій, де і відзначив бійця, який під щільним вогнем російської армії зміг вивести з пекла у безпечне місце п'ятьох побратимів.

Спеціалістів запрошують на вебінар «Онлайн-безпека дітей з особливими освітніми потребами»

Згідно з останніми дослідженнями, діти з особливими освітніми потребами використовують цифрове середовище так само активно, але майже ніколи не повідомляють про труднощі, з якими стикаються в інтернеті.

Громадська організація #stop_sexтинг 7 вересня о 19:00 проведе вебінар «Онлайн-безпека дітей з особливими освітніми потребами» для педагогічних працівників та спеціалістів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами.

Віддалене робоче місце адміністратора ЦНАПу з Сєвєродонецька облаштоване в Києві

А саме, на базі хабу Гірської громади за адресою: вул. Мала Житомирська 16/3.

Графік прийому: вівторок, четвер з 10:00 до 15:00.

Незалежно від місця реєстрації для всіх доступна послуга подання інформаційного повідомлення до Єдиного порталу Державних послуг Дія про пошкоджені/зруйновані об’єкти нерухомого майна.

У Чернівецькому хабі розпочато видачу постільних та кухонних наборів від Міжнародної організації з міграції

Протягом минулого тижня Координаційним центром надання допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганщини у Чернівецькій області надані консультації із загальних та соціальних питань близько 90 ВПО.

За цей же період переселенці отримали 63 гігієнічні набори від Міжнародної організації з міграції та 149 упаковок підгузків. На сьогодні видача засобів гігієни завершилася.

Натомість 5 вересня наші ВПО почали одержувати наступну партію гуманітарної допомоги від МОМ – матраци, зимові постільні та кухонні набори.

Артем Лисогор про останні події в регіоні – 6 вересня, ранок (відео)

Артем Лисогор про останні події в регіоні – 6 вересня, ранок:

- окупанти намагалися максимально паспортизувати населення Луганщини до початку так званих «перших виборів»;

- майже всі спостерігачі завезені з території рф;

- очікуємо від загарбників заяв про фантастичну явку – росіяни вже мають багаторічний досвід хизуватися «малюванням» вкрай завищених результатів волевиявлення;

- члени виборчих комісій під час дострокового голосування ходять по домівках у супроводі поліціянтів та військових рф. Люди голосують під дулами автоматів;

Кремінська та Щастинська громади надають допомогу переселенцям на базі координаційного центру підтримки ВПО з Луганської області у місті Луць

Від початку року наші земляки отримали у гумхабі майже 6 000 продуктових наборів.

Також відвідувачам надається допомога від благодійних організацій, кожен може одержати там безкоштовні юридичні, медичні та психологічні послуги.
 

Банки так званої «лнр» почали надавати військкоматам дані про клієнтів, у Рубіжному через півтора роки окупації з’явився план показових ремонтів і видають людям плівку для вікон, росіяни штурмували північніше і південніше Сватового

«Ворог спробував зайти з двох боків – атакував й в районі Новоселівського і в напрямку Новоєгорівки. Не рахуючись із втратами, хоче відшукати слабке місце в нашій оборонній ланці. Щодня йде уперед і згодом полишає наміри до прибуття резервів. Українські військові мужньо стримують всі ці чисельні спроби росіян», – підкреслив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Зокрема, не припиняється й тиск з повітря, звідки противник атакував Білогорівку.

Артилерія та міномети загарбників цього разу застосовувалися по Невському, Білогорівці, Діброві.