Архів новин

27 сентября 2023

Нашим воїнам потрібно більше інструментів, щоб знищувати російські ракети, ударні дрони та авіацію – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

Короткий звіт за цей день – довгий і насичений, багато нарад, різні зустрічі…

Ранковий селектор – доповіді військових, СБУ, МВС. Зокрема, щодо російських обстрілів та ліквідації їхніх наслідків.

Окрема увага – Херсону, Херсонщині. Цими днями Росія з особливою жорстокістю обстрілює Херсон, Берислав, села Херсонської області. Артилерія, керовані авіабомби. По будинках, фермах, по звичайних магазинах та інфраструктурі. Свідомий терор окупанта. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких!

Поліцейські евакуювали маломобільного чоловіка з Макіївки та доставили на деокуповані території Луганщини гуманітарну допомогу

Спільно з екіпажем екстреної медичної допомоги вони евакуювали маломобільного 65-річного мешканця с. Макіївка.

Водночас дружина, яка доглядала за ним, в останній момент відмовилась від евакуації.

Оскільки чоловік не може самостійно пересуватися, поліцейські допомогли йому дістатися карети меддопомоги та супроводили до безпечного місця.

Наразі чоловік перебуває в медичній установі, де йому надають кваліфіковану допомогу.

Крім того, мешканцям Невського, Макіївки та Новолюбівки доставлено хліб та буржуйки для обігріву від Красноріченської територіальної громади.

У Вінниці по буднях ВПО з Луганщини приймає психіатр

На території гуманітарного хабу Рубіжанської міської військової адміністрації в м. Вінниця (вул. Праведників світу, 43-б) веде прийом лікар-психіатр вищої категорії Лілія Вікторівна Музика.

Ви можете звернутися за консультацією з наступних питань:
- безсоння;
- тривога;
- коливання настрою;
- напруженість, роздратованість;
- нав’язливі думки;
- депресія, пригнічений настрій.

Консультації проводяться безкоштовно.

Електронне направлення та попередній запис не потрібні.

Які документи для призначення житлової субсидії необхідно подати непрацюючому пенсіонеру

Якщо непрацюючий пенсіонер зареєстрований і проживає у житловому приміщенні один, для призначення житлової субсидії він має подати лише заяву та декларацію (за встановленими формами).

За наявності заборгованості зі сплати за житлово-комунальні послуги подається документ про сплату заборгованості або укладений договір про її реструктуризацію, або ухвала про відкриття провадження у справі у разі оскарження заборгованості в судовому порядку.

У Києві 300 ВПО з Луганщини отримали допомогу у хабі Нижньодуванської громади впродовж тижня

Також у хабі лікарі проводили первинний огляд, вимірювали кров’яний тиск, рівень цукру та сатурації, видавали набори безрецептурних медикаментів.
Загалом до медиків звернулися близько 140 осіб.

Співробітники хабу консультували з питань пошкодженого та зруйнованого майна, захисту прав дітей тощо.

За потреби надавалася допомога від адвокатів благодійного фонду «Право на захист» та спеціаліста Луганського обласного центру зайнятості.

Адреса гумцентру: м. Київ, вул. Поліська, 14.

Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

ВПО можуть безкоштовно отримати усі види правничих послуг

Внутрішньо переміщені особи мають змогу отримати безоплатно усі види правничих послуг від системи безоплатної правничої допомоги (БПД). Про це повідомляють у Міністерстві юстиції.

Зокрема, у системі БПД надають:
- консультації та юридичну інформацію;
- послуги з представництва інтересів у суді й інших державних органах;
- допомогу у складенні документів для звернення до суду.

Починаючи з 24 лютого 2022 року і станом на кінець липня 2023 року, до системи БПД по вторинну правничу допомогу звернулися понад 11 тисяч ВПО.

#Вірю_в_ЗСУ Танк та чотири склади з боєприпасами росіян знищені на Лимано-Куп'янському напрямку

На цій ділянці фронту противник взяв оперативну паузу щодо наземних наступів.

Втім, за добу росіяни здійснили там 579 обстрілів з артилерії.

Ще 14 разів ворогом використана авіація.

У свою чергу, наші захисники ліквідували 64 окупантів.

Знищено російський танк, сім автівок, якими загарбники підвозили особовий склад та провізію, шість безпілотників та чотири польових склади з боєприпасами, - поінформував начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Параграф 37, або чому вчать старшокласників у Луганську, Сєвєродонецьку, Алчевську

1937 рік - людина, яку пізніше визнали ворогом народу, влаштувала великий терор.

У новому підручнику з історії росії, який отримують діти, що вчаться в окупації, саме параграф за номером 37 розповідає молоді про «причини та цілі», які обумовили ще одного майбутнього ворога народу почати повномасштабне вторгнення в Україну, або так звану «сво».

Автором цієї книжки є колишній міністр культури рф мединський, відомий багатьма своїми «міфами про росію» та неодноразовими спробами переписати сучасну історію.

Ось чергова з них.

Щовівторка у Львові приймає адміністратор ЦНАПу Троїцької громади

Для ВПО з Луганщини, які наразі перемістилися до Львівської області, доступні:
- консультації з питання оформлення компенсації за знищене або зруйноване житло, внесення відповідного інформаційного повідомлення через портал Дія;
- надання витягів реєстрації особи;
- для жителів Троїцької громади - надання довідки про зареєстровану особу (довідки про склад сім`ї).

Адміністратор ЦНАПу працює у хабі кожного вівторка з 10.00 до 14.00.

Адреса львівського гуманітарного хабу Старобільської МВА: вулиця Рудненська, 10.

У 2024 році до обов’язкових предметів НМТ додадуть історію України

Вступні випробування на бакалаврські програми до закладів вищої освіти України у 2024 році буде проведено у форматі національного мультипредметного тесту (НМТ) на комп’ютерній основі.

У межах НМТ кожен учасник буде виконувати завдання із чотирьох навчальних предметів, три з яких є обов’язковими (українська мова, математика та історія України), а один — на вибір із переліку (українська література, іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська), біологія, хімія, фізика, географія). Предмет за вибором вступник зазначатиме під час реєстрації для участі в НМТ.

У Рубіжному окупанти пропонують власноруч відновити пошкоджені ними багатоповерхівки, місцеві комунальники досі не отримали першої зарплати, росіяни не зменшують авіаційний вплив на Луганщині

«Під час підготовки до чергових штурмів противник значний акцент робить на авіації. Вздовж лінії фронту на Луганщині застосовує й літаки, й гелікоптери. Тільки за учора удари з неба були нанесені по Надії та Новоєгорівці, – поінформував Артем Лисогор, очільник регіону. – Артилерійські обстріли залишаються на тому ж рівні – ворог її використовує у середньому від 400 до 600 разів на добу. У вівторок росіяни вели обстріл Макіївки, Невського та Білогорівки».