Архів новин

07 сентября 2023

Результати – це те, що зараз необхідно Україні від усіх, на всіх рівнях – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Короткий звіт за цей день.

Привітав наших розвідників, наших героїв із Днем воєнної розвідки України.

Всі ми розуміємо, наскільки вони круті – наші розвідники. Справжня сміливість, потужні результати. Подякував ГУР від усієї України.

Навчальним закладам Луганщини передано гаджети від уряду Вірменії

В Міністерстві освіти і науки України відбулась передача смартфонів, ноутбуків та планшетів на потреби закладів освіти областей із високим відсотком дистанційного навчання.

Участь у заході взяли: керівництво МОН, представники Міністерства закордонних справ України та Посольства Республіки Вірменія в Україні.

Техніка розрахована для освітніх закладів Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Харківської та Херсонської.

30 медалей на 25 міжнародних змаганнях та 161 - на всеукраїнських! Луганські спортсмени досягають високих результатів та відстоюють престиж не лише свого регіону, а й усієї країни

На 24 Дефлімпійських іграх збірна України, у складі якої три спортсмени – луганчани, посіла перше загальнокомандне місце.

75 спортсменів з Луганської області входять до збірних команд України з різних видів спорту.

Отримати паспорт та номер платника податків можна одночасно: як і де це зробити

Під час оформлення паспорта громадянина України вперше підлітки можуть оформити і номер платника податків в Державній міграційній службі. Для цього не потрібно звертатися до Державної податкової служби.

Послуга передбачає оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки з одночасним присвоєнням їй реєстраційного номера облікової картки платника податків. Але лише за умови, що дитина має зареєстроване місце проживання. Ця послуга є безкоштовною.

Підстава для отримання послуги - досягнення 14-річного віку.

У Сумах жителі Луганщини одержали засоби гігієни і продукти харчування

У хабі в Сумській області за тиждень, що минув, продукти харчування видані для 189 ВПО, засоби гігієни отримали 85 родин.

Окуляри – 17 мешканців Луганщини.

Для подальшої видачі розфасовано та підготовлено 350 харчових наборів.

Спеціаліст відділу ЖКГ Троїцької СВА надавав консультації щодо порядку подачі заяв про пошкоджене/знищене житло.

Представники БФ «Право на захист» допомагали з вирішенням юридичних питань.
 

16 вересня українці приєднаються до Всесвітнього дня прибирання

16 вересня під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» з дотриманням обмежень воєнного часу, враховуючи норми безпеки та географічні особливості регіонів, Україна традиційно приєднається до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом з 70 мільйонами учасників у 191 країні світу.

Нам доведеться будувати, а не відновлювати наш регіон, - Артем Лисогор обговорив напрями співпраці із представниками Швейцарської агенції розвитку і співробітництва

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор обговорив із представниками Швейцарської агенції розвитку і співробітництва надання громадам Луганщини матеріально-технічної допомоги в рамках програм, які фінансуються Урядом Швейцарії.

Що робити, щоб не призупинили виплати ВПО у разі відсутності особи під час перевірки місця проживання

У серпні Національна соціальна сервісна служба почала перевіряти фактичне місце проживання внутрішньо переміщених осіб, які отримують від держави допомогу на проживання.

Поліцейські задокументували воєнний злочин рф на деокупованій території Луганщини та доставили співгромадянам продукти харчування

Цього разу поліцейські роздали місцевим жителям продуктові набори та хліб.

А в Греківці задокументували факт ворожого обстрілу, внаслідок якого був зруйнований будинок місцевої мешканки.

Крім того, аби громадяни змоги зателефонувати рідним, правоохоронці встановили систему супутникового зв’язку Starlink.
 

Більше 420 наших переселенців звернулися за допомогою в Вінниці

421 продуктовий набір вони отримали за тиждень у місцевому хабі для ВПО з Луганщини.

Охочі змогли проконсультуватися у представника благодійного фонду «Право на захист» та спеціаліста управління ЖКГ Рубіжанської міської військової адміністрації з питань реєстрації пошкодженого або зруйнованого майна.

Допомогу сімейного лікаря КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» м. Рубіжне одержали 37 осіб, ще 21 – проконсультовано телефоном, 58 проведено огляд та вимір артеріального тиску.

Лікарями КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» за тиждень прийнято 87 осіб.

У п’ятницю в Києві наші ВПО можуть звернутися за допомогою до пенсійників

8 вересня спеціаліст ГУ ПФУ в Луганській області прийматиме внутрішньо переміщених осіб з нашого регіону, які тимчасово мешкають в Києві.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 15:00 до хабу Нижньодуванської громади за адресою: м. Київ, вул. Поліська, буд. 14 (ст. метро «Червоний хутір»).
 

На Кіровоградщині батьки у пам’ять про загиблого сина-захисника з Кремінної встановили меморіальну дошку та спортивний майданчик

Меморіальну дошку полеглому Герою з Кремінної Максиму Ткачу відкрили в селі Рівне Кіровоградської області на будівлі місцевого освітнього закладу. Там працює мати військовослужбовця – Ольга.

Поряд облаштували й спортивний майданчик.

«Максим дуже любив спорт і завжди намагався прищепити це своє захоплення дітям, – розповідає мама полеглого захисника. – Тому ми з чоловіком вирішили втілити його ідею у життя. Подарували дітям майданчик для занять спортом і таким чином увіковічити пам'ять про нашого сина».

У Сєвєродонецькій громаді окупанти у штабах інструктують за кого голосувати, в Лисичанську протягом року з кварталів не вивозиться сміття, росіяни продовжують руйнувати звільнені села

«Днями загарбники обстріляли Греківку. На щастя, люди не постраждали, але є влучання в житловий сектор – один із будинків вже не придатний для життя. Окупантам байдуже – чи мешкають там люди і скільки їх. Тому ми постійно наполягаємо на евакуації. Місцеве населення погоджується повільно – доки домівка та худоба цілі, селяни не хочуть їх залишати», – каже Артем Лисогор, начальник Луганської обласної державної адміністрації.

Він поінформував, що вчора росіяни знов спробували атакувати поблизу Новоєгорівки й зазнали невдачі.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 7 вересня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 7 вересня, ранок:

- значні фальсифікації – під час дострокового волевиявлення на окупованій території Луганщини нібито вже проголосувало майже 25 % населення;

- понад 2/3 спостерігачів приїхали з рф;

- росіяни усіляко тиснуть на населення, яке ще не отримало паспорт рф. Такі люди обмежені в отриманні майже усіх послуг;

- банківські установи в окупації передають до військкоматів дані про клієнтів;