Прес-центр7 вересня 2023, 08:09

У Сєвєродонецькій громаді окупанти у штабах інструктують за кого голосувати, в Лисичанську протягом року з кварталів не вивозиться сміття, росіяни продовжують руйнувати звільнені села

«Днями загарбники обстріляли Греківку. На щастя, люди не постраждали, але є влучання в житловий сектор – один із будинків вже не придатний для життя. Окупантам байдуже – чи мешкають там люди і скільки їх. Тому ми постійно наполягаємо на евакуації. Місцеве населення погоджується повільно – доки домівка та худоба цілі, селяни не хочуть їх залишати», – каже Артем Лисогор, начальник Луганської обласної державної адміністрації.

Він поінформував, що вчора росіяни знов спробували атакувати поблизу Новоєгорівки й зазнали невдачі.

Авіаційних ударів ворог завдав по Білогорівці. Артилерійських – по Невському і тій самій Білогорівці.

В окупації є міста, де упродовж року і більше не покращується життя навіть на тиждень, тобто напередодні так званих «перших виборів».

До прикладу, в Лисичанську, де вже й голову окупаційної адміністрації змінили, а віра населення в обіцянки майже вмерла, як і саме місто.

По кварталах розкидані тонни сміття, яке з переважної більшості районів не вивозиться з моменту захоплення населеного пункту. Це погіршує і так далеко не кращу санітарно-епідемічну ситуацію, яка склалася через відсутність централізованого водопостачання.

Із деяких кварталів загарбники забрали навіть контейнери, мовляв, людей там залишилося мало, вцілілий контейнер знадобиться в іншому місці. Місто захлинається в смороду.

У Новій Астрахані, що у Сєвєродонецькій громаді, окупаційна адміністрація облаштувала штаб до так званих «перших виборів», де готує місцеве населення до голосування, яке має відбутися 10 вересня.

Туди заводять жителів населеного пункту і проводять інструктажі, кого з кандидатів у депутати обрати.