Архів новин

16 сентября 2023

Наше завдання – дати Україні всі можливості виробляти зброю й снаряди, щоб мати надійний захист від агресії – звернення Президента

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

День сьогодні змістовний – готуємо сильну другу половину вересня. Сильну як заходами в нашій міжнародній роботі з партнерами, так і тим, які рішення реалізуємо тут, в Україні.

Вже заплановані десятки перемовин, вже є чіткий графік зустрічей.

Будуть і не менш чіткі та конкретні результати.

Друге, про що важливо сказати.

Продовжуємо підготовку Форуму оборонних індустрій – першого такого заходу, який відбудеться в Україні. Вже цієї осені відбудеться.

Наступної п’ятниці в Ірпені наші переселенці отримають безкоштовну допомогу юриста

22 вересня об 11:00 у хабі Лозно-Олександрівської громади ВПО з Луганщини можуть отримати безкоштовну юридичну консультацію.

Прийматиме спеціаліст з правової допомоги Данської ради у справах біженців.

Адреса: м. Ірпінь, вул. 74-ї Стрілецької дивізії, б. 1.

Попередній запис ведеться до 20 вересня за номером телефону 093 803 52 47.

Більшість субсидій на опалювальний період буде призначено автоматично

Житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону і розраховується:
- на неопалювальний сезон - з 1 травня по 30 вересня;
- на опалювальний сезон - з 1 жовтня по 30 квітня.

На опалювальний період 2023-2024 років розрахунок житлової субсидії буде проведено в автоматичному режимі (без звернення громадян) для всіх, кому призначено житлову субсидію на неопалювальний період 2023 року, та тим, у кого розмір субсидії склав 0,00 грн.

Уряд запровадив програму безкоштовного професійно-технічного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок реалізації експериментального проекту з організації навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості.
Відповідне рішення було прийняте на засіданні Уряду 15 вересня 2023 року.

Поліцейські Луганщини провели навчання для маленьких мешканців шелтеру для переселенців

Черговий безпековий захід для дітей-переселенців з Луганщини провели Ювенальні поліцейські в шелтері Дніпра.

Інспектори навчали дітей бути обачними та законослухняними учасниками дорожнього руху.

Розташувавши на подвір’ї шелтеру імпровізоване перехрестя, поліцейські в ігровій формі нагадали дітям основні вимоги Правил дорожнього руху.

Ознайомили з призначенням дорожніх знаків та розмітки, видами перехресть, значенням світлофорних об’єктів.

Незабаром запрацює механізм дистанційної фіксації руйнувань та пошкоджень об’єктів нерухомості – пропозиції Луганської ОВА враховані Кабміном (відео)

Незабаром запрацює механізм дистанційної фіксації руйнувань та пошкоджень об’єктів нерухомості – пропозиції Луганської ОВА враховані Кабміном

Як відновити втрачене пенсійне посвідчення

Якщо втрачено/пошкоджено пенсійне посвідчення, пенсіонер може отримати новий документ. Для цього потрібно подати заяву на виготовлення нового пенсійного посвідчення.

Зробити це можна, звернувшись до обраного сервісного центру територіального органу Пенсійного фонду України, або через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/) чи за допомогою мобільного застосунку “Пенсійний фонд”.

Більше 1,2 мільярда гривень перераховано жителям Луганщини на вересневі пенсії

Станом на 15 вересня пенсійні виплати поточного місяця жителям нашого регіону профінансовано на 1222,2 млн гривень.

Зокрема 1208,7 млн гривень - через уповноважені банки, 48,2 тис. гривень - через АТ «Укрпошта». Виплата вересневих пенсій триває.

Крім того, 35,4 млн гривень спрямовано на соціальні страхові виплати, в т. ч. 449,4 тис. гривень - на оплату лікарняних.

3,3 млн гривень направили на виплату житлових субсидій та пільг.
 

Гірська громада надає тимчасове житло для ВПО – як отримати

Гірська міська військова адміністрація надає тимчасове безкоштовне житло для переселенців.

Прихисток знаходиться у селищі Солобківці Хмельницького району (45 км від м. Хмельницький).

Проживання безкоштовне. Шелтер розрахований на 23 особи.

Кожна кімната – на 4-6 осіб: двоярусні ліжка, тумбочки, комод, шафа для одягу. Наявні ковдри, подушки, постіль.

Кухня обладнана столами, стільцями, електроплитами з духовою шафою, холодильниками та кухонним посудом.

Окремі для чоловіків та жінок кімнати гігієни.

Яна Любимова вдруге очолила Раду ВПО при Луганській облдержадміністрації

Яну Любимову - членкиню громадської організації «Волонтери об’єднані однією метою» - вдруге обрано головою Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при облдержадміністрації.

Відбулося перше засідання оновленої обласної Ради ВПО, на якому обрали голову, його заступника та секретаря, а також узгодили організаційні питання та визначили першочергові завдання.

Артем Лисогор: напрацьовувати проекти відновлення та реінтеграції необхідно вже зараз. Ми маємо бути готовими до деокупації (відео)

Відбулося перше засідання Конгресу місцевих та регіональних влад Луганської області у новому форматі. На заході визначили пріоритетні для Луганщини питання.

Основним напрямом діяльності зараз є підтримка луганчан, які змушені були виїхати до інших регіонів. Тому члени конгресу розглянули варіанти врегулювання механізму видачі тимчасових документів державного зразка для громадян, які втратили їх внаслідок бойових дій, руйнувань, пожеж.

Видані із 2014 року нелегітимні документи на нерухомість зразка «лнр» визнані росіянами, в Лисичанську демонтують системи опалення та водопостачання, ворог посилив авіаційний вплив

«Після значної невдачі під Новоєгорівкою і ще кількох спроб атакувати по різних напрямках, росіяни поки зосередилися на підтягуванні резерву. На землі вони наступальних дій останніми днями не вели. Натомість, збільшили інтенсивність авіаційних нальотів. Під тиском противника з неба й Новоселівське, й Новоєгорівка, й Макіївка, й Невське, й Білогорівка. По деяких населених пунктах удари з повітря відбуваються щодня», - зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали Невське та Білогорівка.