Прес-центр16 вересня 2023, 10:09

Яна Любимова вдруге очолила Раду ВПО при Луганській облдержадміністрації

Яну Любимову - членкиню громадської організації «Волонтери об’єднані однією метою» - вдруге обрано головою Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при облдержадміністрації.

Відбулося перше засідання оновленої обласної Ради ВПО, на якому обрали голову, його заступника та секретаря, а також узгодили організаційні питання та визначили першочергові завдання.

Зокрема, цей дорадчий орган має співпрацювати із Обласним центром підтримки цивільного населення за трьома основними напрямами: сприяння соціальному захисту внутрішньо переміщених осіб, їх працевлаштуванню, та забезпеченню житлом, реалізація ветеранської політики та збереження ментального здоров’я.

Нагадаємо, у Луганській області Рада ВПО діяла ще з лютого 2020 року. Тож розпорядженням голови обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації від 04.09.2023 № 182 було оновлено її склад та актуалізовано Положення про обласну раду з питань внутрішньо переміщених осіб.

Наразі Ради ВПО утворені при всіх районних та місцевих адміністраціях Луганської області.

За підсумками першого засідання, на погодження до Мінреінтеграції направлені пропозиції про зняття обмежень щодо кількості членів ради, наразі їх може бути тільки 18, тож дві кандидатури були відхилені.

За умови позитивного вирішення питання, до положення та складу Ради будуть внесені зміни, що дозволить забезпечити участь у її роботі всіх внутрішньо переміщених осіб, які виявили таке бажання та надали визначений пакет документів.