Архів новин

15 сентября 2023

Європа виграє завжди, коли договори працюють, а обіцянки виконуються – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Провів розмову з Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Обмежувальні заходи проти нашого аграрного експорту з боку Євросоюзу скасовані. Зараз важливо, щоб європейська єдність спрацювала на двосторонньому рівні – із сусідами. Щоб сусіди в час війни Україну підтримали. Європа виграє завжди, коли договори працюють, а обіцянки виконуються. Ну а якщо рішення сусідів будуть не сусідськими, Україна буде цивілізовано відповідати.

Незабаром запрацює механізм дистанційної фіксації руйнувань та пошкоджень об’єктів нерухомості – пропозиції Луганської ОВА враховані Кабміном

Майже 41 тисячу інформаційних повідомлень подано мешканцями Луганщини до Державного реєстру пошкодженого та зруйнованого майна.

Понад 11 тисяч заявників повідомили про повністю знищене житло. В більше ніж 16 тисячах повідомлень вказано, що майно не придатне до експлуатації.

Навіть після деокупації території області значна частина людей не зможе повернутися у свої домівки та вже сьогодні вимагають забезпечення їх права на житло.

Міць державного кордону після деокупації – тема для розгляду регіонального Конгресу місцевих влад

Пропозиції громад щодо облаштування державного кордону після деокупації Луганщини на засіданні членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України від Луганської області озвучила начальник Міловської СВА Ірина Болткова.

Вона нагадала, що територія Луганської області межує з територією рф протягом більш ніж 700 км (Троїцька, Лозно-Олександрівська, Білолуцька, Марківська, Міловська, Біловодська, Широківська, Станично-Луганська, Сорокинська, Довжанська, Ровеньківська, Антрацитівська територіальні громади).

Майже 30 тис. кв. км території Луганщини потребують розмінування

Про підготовку до розмінування деокупованих територій Луганської області членам Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України від Луганської області доповів директор Департаменту з питань цивільного захисту та територіальної оборони Дмитро Зимний.

Він зазначив, що внаслідок тривалих бойових дій на території Луганської області 26 684,0 кв. км її площі вважаються потенційно забрудненими вибухонебезпечними предметами.

Тож вже сьогодні ведеться підготовка до проведення протимінних заходів одразу після звільнення регіону.

Учасники Конгресу місцевих та регіональних влад обговорили питання відновлення втрачених документів громадян

Начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор провів засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України від Луганської області. На регіональному рівні така подія відбулася вперше, тож на порядок денний було винесено одразу сім питань, вирішення яких потребує залучення центральних органів влади. Першочергово було розглянуто вкрай важливе в умовах війни питання видачі тимчасових документів державного зразка для громадян, які втратили їх внаслідок бойових дій, руйнувань, пожеж.

Сєвєродончанин у складі збірної України з тенісу представляє Луганщину на Кубку Девіса

У грузинському місті Каспі триває протистояння Першої Світової групи Кубка Девіса між командами України та Колумбії.

Поточний рахунок зустрічі – 1:1.

Сьогодні вихованець школи тенісу Сєвєродонецька Ілля Бєлобородько та В’ячеслав Бєлінський грають з Хуан Себастьян Кабалом та Робертом Фарахом.

#Вірю_в_ЗСУ На нашій ділянці фронту знищено російський танк, три самохідні гаубиці і три системи залпового вогню

На Лимано-Куп’янському напрямку ворог продовжує застосовувати артилерію усіх типів.

За добу він здійснив 514 обстрілів по позиціях наших захисників, а також 11 авіаційних нальотів.

Сили оборони ліквідували 48 окупантів.

Також знищені танк Т-72, самохідну гаубицю «Мста-С»  і ще дві «Мста-Б», РСЗВ «Ураган» та дві системи «Град», два БПЛА «Ланцет», легкий броньований тягач і вантажівку з боєприпасами противника, - поінформував Ілля Євлаш, начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ.

 

Важливо мати прямий контакт з ветеранами, щоб якомога швидше допомагати їм з вирішенням питань, – Артем Лисогор зустрівся з оборонцями України

Очільник Луганщини зустрівся з діючими українськими військовими та ветеранами російсько-української війни у Дніпрі сьогодні, 15 вересня.

Зокрема, й з бійцями, які боронять країну на Кремінському напрямку.

Хлопці вносили пропозиції та ділилися проблемами, які в них найбільш часто виникають в тій чи іншій ситуації.

Звертаючись до присутніх, начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор поінформував, що питаннями реабілітації ветеранів, надання житла, вшанування їх подвигу опікується безпосередньо Глава держави.

Громади мають напряму виходити на рівень міжнародної співпраці

Провели чергове робоче засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва на тему зовнішніх зносин в онлайн режимі. В рамках співпраці,  ми вже маємо видимі результати. Офіс міжнародного співробітництва став дійсно ефективним інструментом налагодження міжнародних відносин та залучення підтримки.  

Луганщина – один із тих регіонів, який зазнав найбільших руйнувань та пошкоджень. Зараз ми продовжуємо напрацьовувати конкретні проєкти та програми з відновлення та реінтеграції тимчасово окупованих територій області.

Українські лікарні отримали «побратимів» за кордоном: На полях третього Саміту перших леді та джентльменів започатковано програму міжнародного медичного партнерства

Під патронатом третього Саміту перших леді та джентльменів, який відбувся 6 вересня у Києві за ініціативою першої леді Олени Зеленської, укладено 25 меморандумів про медичне партнерство між українськими та закордонними лікувальними закладами.

Мета – довгострокова взаємовигідна співпраця задля посилення технічного, експертного, наукового та управлінського потенціалу медичних закладів.

Через повномасштабну війну медична система в Україні потерпає щодня: 1427 медзакладів пошкоджено, ще 189 – зруйновано вщент.

Позбуватимуться слідів злочинів – до Сєвєродонецька доставили спецтехніку для знесення будівель, у Лисичанську відмовляються обслуговувати пенсіонерів, ворог двічі обстріляв Невське – є руйнування житла

«Учора росіяни зранку і по обіді відкрили вогонь по Невському. Повністю зруйновано один будинок, ще два мають пошкодження різного ступеня. Попередньо, на щастя, обійшлося без жертв, - каже начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. - Авіаційні удари витримали Надія і Новоєгорівка». Від артилерійських та мінометних обстрілів противника постраждали Невське та Білогорівка. До Сєвєродонецька окупанти доставили спецтехніку для знесення будівель. Так звані «перші вибори» скінчилися – населенню перестануть обіцяти скоріше відновлення.