Архів новин

29 сентября 2023

Не лише завдяки силі нашої зброї, а й силі нашого духу та людяності в Україні ніколи не пануватиме зло – звернення Президента Володимира Зеленського

Дорогі українці, українки!

Короткий звіт про цей день. Емоційний день.

Почав його із заходів у Бабиному Яру.

82-гі роковини масових розстрілів євреїв нацистами в Бабиному Яру.

Лише за кілька тих днів вересня 41-го року були вбиті понад 30 тисяч людей. Загалом у Бабиному Яру за час нацистської окупації були вбиті близько 100 тисяч людей. Євреї, також роми, українці. Представники інших народів.

Дуже важливо берегти пам’ять про ці жертви й про те зло, яке здійснило Голокост, було розбите й покаране.

Під час Першого регіонального ветеранського форуму Юлія Лапутіна вручила нагороди золотим призерам Ігор нескорених (Invictus Games) Олегу Должку та Назару Вознюку

«Наші Герої на Іграх нескорених здобули рекордну кількість нагород для української збірної за всю історію цих змагань – 34 медалі: 12 золотих, 14 срібних і 8 бронзових. Назар Вознюк – один з мультимедалістів Invictus Games -2023», - повідомила Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Вона додала, що спортсмени стали амбасадорами України та зустрілись із провідними світовими виробниками зброї, які запевнили наших «нескорених», що Україна отримає необхідну допомогу.

Олександр Стрюк анонсував відкриття на базі одного з релокованих медзакладів Сєвєродонецька реабілітаційного центру для військовослужбовців та ветеранів

Він поділився досвідом громади щодо підтримки ветеранів, виступивши на дискусійній панелі «Синергія державної політики та регіональної програми. На шляху до успіху ветерана в громаді. Результати та виклики» Першого регіонального ветеранського форуму.

Загиблого Героя, директора Попаснянського ліцею № 1 Віктора Шуліка посмертно відзначено орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Про це йдеться в Указі Глави держави № 590/2023 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників освіти»:

«Нагородити орденом «За мужність» ІІІ ступеня Віктора Григоровича Шуліка (посмертно) – директора комунальної установи «Попаснянський ліцей № 1» Попаснянської міської територіальної громади Сєвєродонецького району, Луганська область».

Із початком повномасштабного вторгнення Віктор Шулік разом із сином, теж вчителем, пішли захищати країну. Після Перемоги хотіли відновлювати рідну Попасну, яку знищив ворог.

«Ветерани – це про стійкість громад та міць нашої держави», – Юлія Лапутіна на Першому регіональному ветеранському форумі в Кам’янському

«Наразі у країні більше ніж пів мільйона ветеранів, після Перемоги буде понад чотири. Після повернення наші Захисники та Захисниці мають стати важливим ресурсом для своїх громад. Нова ветеранська політика – це не про пільги, це про розвиток», – звернулась Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна до учасників форуму.

До роботи форуму долучився очільник Луганщини Артем Лисогор.

Юлія Лапутіна зазначила, що за підсумками конкурсу проєктів міністерством спільно з міжнародними партнерами вже виділені гранти на розвиток 300 ветеранських бізнесів.

Мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС вже доступний користувачам

Мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС доступний користувачам. Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS.

«Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.

У розділі «Мої дані» застосунку можна отримати інформацію про:

- адресу реєстрації та фактичне місце проживання;
- обʼєкти оподаткування;
- обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР);
- стан розрахунків з бюджетом.

76 відсотків молоді збираються повернутися на Луганщину після її звільнення, – Артем Лисогор

Очільник регіону долучився до публічної дискусії «Майбутнє вільного українського Донбасу», що відбулася в Києві у рамках заснованого EFI Group та Lb.ua проєкту «Нова країна».

Офіцера Луганської бригади ТРО відзначив Президент

Прес-офіцера 111-ї окремої бригади Сил оборони України Юлію Пономарьову нагороджено відзнакою Глави держави «За оборону України».

Жінка працює над висвітленням діяльності звитяжної Луганської бригади тероборони на всіх ділянках її відповідальності.

У своїх матеріалах вона розповідає про фронтові будні наших бійців, а також про їхнє життя до початку широкомасштабного вторгнення.

29 вересня - День пам'яті жертв Бабиного Яру

Бабин Яр – місце пам’яті та некрополь близько 100 тисяч цивільних громадян і військовополонених, розстріляних нацистами у 1941–1943 роках.

Так, в урочищі проводилися масові розстріли за етнічними ознаками – євреїв та ромів, а також комбатантів різних сторін – підпільників Організації українських націоналістів та військовополонених РСЧА.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 29 вересня (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 29 вересня:

- до Дня Захисників і Захисниць України в Дніпрі відбудеться закладення «Алеї Захисників Луганщини»;

- росіяни усіляко протидіють спілкуванню людей, що перебувають в окупації, з рідними, які мешкають в безпечних регіонах України. Загарбники глушать зв'язок, відключають інтернет, блокують мобільні додатки;

- ворог ускладнює можливості цивільного населення евакуюватися з захоплених територій.

 

Юні луганчани – призери чемпіонату України зі спортивного орієнтування

У Києві завершився чемпіонат України серед вихованців закладів позашкільної освіти зі спортивного орієнтування, в якому взяли участь 165 спортсменів у складі 19 команд з семи областей.

Луганську область представляла команда з 12 учасників Сєвєродонецького міського Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді.

У дистанційних дисциплінах найбільшу кількість балів нашій команді принесли Єлизавета Свірепова (113), Валерія Ломкова (95), Вадим Клюєв та Олександр Барбарук (83).

У Вінниці ВПО з Луганщини можуть звернутися до онколога – він приймає у хабі

За адресою вул. Праведників світу, 43-б, веде прийом лікар-онколог вищої категорії Володимир Євгенович Драгомирецький.

У кабінеті проводяться профілактичні, лікувальні і реабілітаційні заходи:
- видалення родимок, папілом, бородавок, різних вікових новоутворень;
- первинний прийом;
- спостереження пацієнтів з виявленою патологією;
- ведення хворих після проведених курсів хіміотерапії і променевого лікування, корекція можливих ускладнень;
- профогляди, обстеження молочних залоз та навчання щодо самообстеження.

Представник Луганщини виборюватиме Олімпійську ліцензію на першості світу зі спортивної гімнастики

Із 30 вересня по 8 жовтня у бельгійському Антверпені відбудеться чемпіонат світу зі спортивної гімнастики.

Там розіграють 14 комплектів нагород. Чемпіонат світу 2023 року є одним з турнірів, де команди та гімнасти змагатимуться за путівки на Олімпійські ігри у Парижі-2024.

Україна на турнірі представлена чоловічою командою та в індивідуальних змаганнях гімнасток.

На світову першість українці відібралися за підсумками попередніх міжнародних стартів. Зокрема, чоловіки кваліфікувалися завдяки дев'ятому місцю на чемпіонаті Європи у турецькій Анталії.

На Невське росіяни скинули чотири авіабомби, з села евакуйовано ще одного мешканця, у Хрустальному окупанти готують до мобілізації 17-річних

«Ворог спробував прорвати нашу оборону в Білогорівці, але вкотре впродовж року зазнав невдачі – всі його спроби відбиті. Ще частіше противник застосовує авіацію – у четвер постраждали Новоселівське та Невське. Лише на Невське росіяни скинули чотири бомби КАБ-500. Околиці села обстріляні шістьма запалювальними боєприпасами та 10 артилерійськими», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Слід зазначити, що окупанти не припиняють вогневого впливу на Невське та Білогорівку. Території цих населених пунктів під щоденним вогнем артилерії та мінометів.