Архів новин

09 сентября 2023

Луганчани привітали рідне місто зі святом

Луганськ - це місто спогадів. Про рідні школи та театри, парки та сквери, вулиці та площі, дороги та будинки.

Ми живемо з мрією повернутися до рідного міста.

І ми ще будемо приймати світові чемпіонати в Авангарді, проводити великі фестивалі в луганських парках та зустрічатися біля пам’ятника Шевченку.

Адже, Луганськ – це Україна!
 

Учнівство за кордоном зможе дистанційно вивчати український компонент освітніх програм — затверджено наказ

Набув чинності наказ МОН від 21.08.2023 № 1022, що визначає особливості навчання дітей, які виїхали з України через повномасштабне вторгнення російської федерації й здобувають освіту одночасно в школі країни перебування та Україні.

Зокрема, такі діти можуть навчатися дистанційно в створених класах в окремо визначених органами місцевого самоврядування закладах освіти (до пʼяти на область і Київ).

У Львові по середах лікарі приймають ВПО з нашого регіону

Відвідувачі хабу для переселенців з Луганщини мають змогу отримати консультації психолога та кардіолога.

При потребі видаються ліки та окуляри.

Бажаючі можуть зробити швидкий аналіз крові на вміст цукру та виміряти артеріальний тиск.

За допомоги наданих КНП «Попаснянська МБЛ» медичних засобів проводяться обстеження швидкими комбінованими тестами для виявлення гепатиту В,С, ВІЛ/СНІДу, а також визначення глюкози, рН, білка та щільності сечі з використанням індикаторних смужок.

Триває третій щорічний конкурс історій «Громадянське суспільство, бізнес та влада – кращі практики співпраці»

Мета цьогорічного конкурсу – популяризувати успішну тристоронню співпрацю між секторами та результати їхньої спільної роботи задля розвитку суспільства відповідальних громадян та сильної, незалежної, вільної України.

За результатами цього конкурсу буде створено Збірник історій про кращі спільні проєкти організацій громадянського суспільства, бізнесу та органів влади. Збірник буде поширено на ресурсах усіх партнерів Конкурсу, а про окремі історії зі Збірника заплановано зробити короткі відеоролики.

У хабі на Одещині переселенці-луганчани можуть звернутися до лікарів, юристів, отримати послуги перукаря

Також упродовж тижня нашим ВПО надали 461 продуктовий набір, ще 325 сформовані для подальшої видачі.

Хабом налагоджена співпраця з представниками Одеського національного економічного університету щодо поселення ВПО з Луганської області у гуртожитку університету за 1200 гривень на місяць (ліжко-місце).

Співробітники Представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні допомагають з безкоштовним розміщенням переселенців у готелі на п’ять діб з харчуванням.

З понеділка по середу з 10:00 по 14:00 у хабі працює юрист.

У Лисичанському ЦНАПі в Дніпрі облаштовано два місця самообслуговування

Ці місця обладнані усією необхідною оргтехнікою, зокрема і для сканування документів.

Кожен заявник може самостійно або за допомогою фахівців ЦНАПу безкоштовно скористатися Інтернет-мережею, зайти у свою електронну поштову скриньку, знайти будь-яку потрібну інформацію та отримати електронні послуги на порталі Дія (https://diia.gov.ua/).

Скористатися даним сервісом можна з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 15:00.

Адреса: м. Дніпро, пл. Троїцька, буд. 5А
 

Ще майже 250 наших ВПО в Харкові забезпечені матрацами, ковдрами, подушками, постільною білизною, наборами посуду

Протягом тижня в Нижньодуванському гуманітарному штабі у Харкові видано 140 сімейних наборів для 244 осіб від Міжнародної організації з міграції – матраци, ковдри, подушки, постільну білизну, набори посуду тощо.

Також відбулися консультації психолога, адміністратора ЦНАПу Сєвєродонецької громади, юриста Норвезької ради у справах біженців, лікаря сімейної медицини, спеціаліста Троїцької служби у справах дітей, надавав послуги перукар.

Жителі області вже отримали більше 563 мільйонів гривень вересневих пенсій

На 563,1 млн гривень, станом на 8 вересня, профінансовано пенсійні виплати мешканцям Луганщини.

Зокрема, 560,1 млн гривень - через уповноважені банки, 12,1 тис. гривень - через АТ «Укрпошта».

Виплати тривають.

Крім того, 34,4 млн гривень спрямовано на соціальні страхові виплати, в т. ч. 233,1 тис. гривень - на оплату лікарняних.

Ще 3,3 млн гривень перераховано на виплату житлових субсидій та пільг.

Будинок зайнятий військовими рф – окупанти не пускають у міста навіть із реєстрацією, місць в лікарнях нема – поранених росіян доставили до моргу Алчевська, противник тисне в районах Новоєгорівки та Діброви

Ворог не полишає спроб продавити оборону ЗСУ в районах Новоєгорівки та південно-східніше Діброви.

«Під Новоєгорівкою бої точаться за важливі висоти, які дають певну перевагу. Тиск загарбників – максимальний. Танки та іншу броньовану техніку вони там застосовують щодня, однак і втрачають їх теж постійно. У тому числі й сучасні Т-90 «Прорив», яким здійснити це ніяк не вдається», – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор 9 вересня зранку.

Авіаційних ударів ворога зазнала Білогорівка.