Архів новин

23 сентября 2023

У хабах Луганщини розташовані 12 ЦНАПів та 18 віддалених робочих місць адміністраторів

Вже відновлено роботу 12 ЦНАПів Луганщини.

А саме, Лисичанського, Сєвєродонецького, Рубіжанського, Гірського, Кремінського, Попаснянського, Старобільського, Щастинського, Білокуракинського, Білолуцького, Марківського, Новопсковського.

Також відповідні послуги надають при зверненні до 18 віддалених робочих місць адміністраторів.

Як стати кандидатом в усиновлювачі під час воєнного стану

Наразі це можна зробити як офлайн, звернувшись до Служби в справах дітей, так і онлайн, через портал Дія https://diia.gov.ua/ (у кабінеті громадянина).

Кроки наступні: отримати консультацію, зібрати й подати необхідний пакет документів, надати можливість перевірити умови вашого проживання, пройти навчання для кандидатів в усиновлювачі, отримати висновок про можливість бути усиновлювачем, стати на облік кандидатів в усиновлювачі.

Найголовнішими питаннями після деокупації залишаються розмінування, відновлення водо- та електропостачання, стабілізаційні заходи, програми житлових та соціальних гарантій, - Артем Лисогор у Запоріжжі

Делегація Луганщини відвідала форум «Реінтеграція громад» у Запоріжжі. Там були обговорені найважливіші питання відновлення тимчасово окупованих територій з представниками Офісу Президента, колегами з Запоріжжя, Херсонщини та Донеччини, а також міжнародними партнерами. "Луганщина – регіон, який зазнав чи не найбільше руйнувань. Багато населених пунктів майже повністю знищені ворогом, а ті, в яких зараз господарює окупант, – розграбовуються. Частина регіону, яка окупована з 2014 року, значною мірою інтегрована в економічно-політичне поле росії, - зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Куди звертатися у разі зникнення зв’язку із захисником

Якщо зв’язок з військовим перервався без попередження та відсутній довше, ніж зазвичай, його рідні мають зробити наступне:
• Немає зв’язку понад три дні – звернутися до його безпосереднього командира.
• Відсутній зв’язок із безпосереднім командиром – звернутися до командира частини чи до його заступника з морально-психологічного забезпечення.
• Втрачено контакт з військовослужбовцем більш ніж 10 днів, а зв’язку з командиром немає – звернутися до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем призову захисника.

Хаб Сватівської громади в Броварах готують до відкриття

Координаційний центр розміщується на території легкоатлетичного манежу «Спартак».

Гуманітарну допомогу видаватимуть із 10:00 до 15:00.

Вихідні – неділя та понеділок.

Телефон для зв'язку – 099 75 62 079.

На сьогодні там завершені ремонтні роботи. Проведені системи електропостачання, водопостачання та водовідведення, пофарбовані стіни та стеля тощо.

У хабі передбачена зона вільного доступу до Wi-Fi, облаштовано простір для маленьких відвідувачів.

Працюватиме адміністратор ЦНАПу.

Понад 1,7 мільярда гривень одержали пенсіонери Луганщини у вересні

Станом на 22 вересня, відповідні виплати мешканцям Луганської області профінансовано на 1 739,2 млн гривень.

Зокрема, 1 725,0 млн гривень - через уповноважені банки, 137,8 тис. гривень - через АТ "Укрпошта". Вересневі виплати тривають.

Також 35,8 млн гривень спрямовано на соціальні страхові виплати, в т. ч. 792,4 тис. гривень - на оплату лікарняних.

19,7 млн гривень - на виплату житлових субсидій та пільг.
 

Артем Лисогор: жителі деокупованих сіл не витримують російських обстрілів і частіше погоджуються на евакуацію – за тиждень ми врятували п’ятьох осіб з Макіївки та Невського

Вчора вдалося евакуювати 59-річного чоловіка та 52-річну жінку з Невського. Також забажав виїхати 64-річний чоловік з Макіївки.

У Кремінній окупанти визначили будинки під знос, у Сватовому спустошують порожні домоволодіння, чотири населені пункти опинилися під ударами ворожої авіації

«Противник не зменшує вогневий вплив уздовж усієї лінії зіткнення – щодня б’є з артилерії та авіації. Чергових ударів з неба зазнали Надія, Макіївка, Невське та Білогорівка. В деяких селах досі залишається цивільне населення. Найбільше – в Невському, де за учора пролунало 10 вибухів після обстрілів з різних видів озброєння», – повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

У Кремінній загарбники визначили будинки, які планують зносити. Поки що це три багатоповерхівки, які ті не збираються відновлювати.