Прес-центр4 вересня 2023, 17:09

У Києві ВПО з Луганщини забезпечили взуттям та наборами гігієни

Протягом тижня більше 1150 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у гуманітарних хабах при Гірській громаді.

У Київському хабі продовжилася видача термобілизни, а також сімейних наборів гігієни від Міжнародної організації з міграції.

Крім того, у співпраці з благодійним фондом «Перемога та майбутнє» видавалося взуття. А ще наші ВПО отримували психологічну допомогу, консультації спеціаліста центру зайнятості, юриста, лікаря.

У Богданівці консультували з питань реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна, працевлаштування, приймала медична сестра, наші земляки одержували продуктові набори.

На Полтавщині переселенцям допомагали з вирішенням питань пенсійного забезпечення.

Медична сестра видавали ліки в Корсунь-Шевченківському, там також надавалися продуктові набори та підгузки, консультували стосовно правового забезпечення та з питань пошкодженого майна.

На Хмельниччині відвідувачі забезпечувалися продуктовими наборами, дитячим харчуванням та підгузками. Крім того, лікарі Норвезького Червоного Хреста здійснювали первинний огляд, надавали консультації дорослим та дітям, вимірювали кров’яний тиск, рівень цукру та сатурації, видавали набори безрецептурних ліків.