Архів новин

09 октября 2023

Росія зацікавлена в розпаленні війни на Близькому Сході, щоб послабити світову єдність – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки!

Сьогодні був дуже насичений день. Різні наради, і серед них особливо важливі ті, що стосуються нової міжнародної ситуації.

Провів нараду з керівниками нашої розвідки, ГУР та зовнішньої розвідки, з нашими дипломатами щодо ситуації в Ізраїлі та навколо нього та щодо загальної ситуації на Близькому Сході.

Це має принципове значення для нас – не лише для України, а для всієї Європи.

Завтра в Києві жителів Луганщини консультуватимуть з пенсійних питань

10 жовтня відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб з Луганської області, які тимчасово мешкають в Києві.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 15:00 до хабу при Марківській селищній військовій адміністрації.

Адреса: м. Київ, вул. Рене Декарта, буд. 14.

Поліцейські Луганщини евакуювали подружжя з прифронтової Макіївки

До поліцейських, які несуть службу вздовж лінії розмежування, звернулися родичі подружньої пари, та повідомили про бажання останніх евакуюватися.

Сьогодні, 9 жовтня, поліцейські доставили до більш безпечного місця 49-річних чоловіка та жінку.

Нагадаємо, минулого тижня поліцейським вдалося врятувати ще шістьох осіб з Луганщини.
 

Долучайтеся до всеукраїнського спортивного марафону «Крок»

Восени 2023 року у рамках Національного фестивалю «Код Нації» ініційовано проведення низки благодійних заходів, серед яких другий Всеукраїнський спортивний марафон «Крок».

Головною метою Марафону є проведення спортивних заходів благодійного спрямування восени 2023 року заради популяризації ідеї здорової нації та рухомого способу життя; спонукання до підвищення та розвитку українського духу в суспільстві; залучення представників з усіх областей України до участі задля утвердження моральної, духовної, національної свідомості та єдності українського народу.

У хабі на Львівщині ВПО надається допомога від партнерів з Польщі

У львівському хабі, яким опікується Старобільська громада, упродовж вересня продуктовою допомогою забезпечено більш ніж 1 140 жителів Луганщини.

Завдяки підтримці, наданій Люблінським воєводством, до гуманітарних наборів додані продукти харчування та предмети побутової хімії.

За сприяння польських партнерів, а також благодійних організацій Acted та «Право на захист», відвідувачі продовжують отримувати різноманітні гігієнічні засоби.

На базі гуманітарних хабів Луганщини розгортатимуться Пункти Незламності

Відповідні доручення дав начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор на апаратній нараді.

«Ми вже знаємо, що наш ворог – цинічний та підступний, а тому маємо бути готовими до масованих атак на об'єкти критичної інфраструктури по всій країні. На базі гуманітарних хабів, там де це можливо за нормами комісії з питань ТЕБ та НС, будуть розгорнуті Пункти Незламності. Інші хаби забезпечимо усім необхідним для підтримки наших громадян», - зазначив очільник Луганщини.

Служба зайнятості пропонує нові можливості для безкоштовного навчання за спеціальностями «соціальна робота», «соціальне забезпечення»

Державна служба зайнятості має пропозицію для людей, які готові зробити ще один крок у своєму професійному розвитку – це ваучер на навчання.

Ваучер – це документ, що дає право деяким категоріям громадян безоплатно підвищити свій освітньо-кваліфікаційний рівень, пройти перепідготовку чи підвищити кваліфікацію.

На сьогодні є 123 професії та спеціальності, за якими здійснюється навчання за ваучером, серед яких – «соціальна робота», «соціальне забезпечення».

Майже 1 200 наших ВПО за тиждень одержали допомогу «Укрпоштою»

Хабом у Черкасах, діяльністю якого опікується Попаснянська громада, оформлено відправку 1188 посилок, а також видано 429 продуктових наборів.

Відвідувачі зверталися до представників ПФУ, служби зайнятості і ЦНАПу, юриста, психолога, фтизіатра.

Представники БФ «Право на захист» консультували щодо отримання коштів на оплату оренди житла для відповідних категорій ВПО.

Медична сестра видавала окуляри, ліки, респіратори, виписувала рецепти за програмою «Доступні ліки».

У Новомосковську жителям Луганщини надано 359 продуктових наборів.

По понеділках та п’ятницях у хабі Кремінської громади в Дніпрі прийматимуть лікар та адміністратор ЦНАПу

Щопонеділка та щоп'ятниці з 10:00 до 15:00 у цьому хабі переселенців з Луганської області безкоштовно консультуватимуть:
- сімейний лікар Щастинського центру первинної медико-санітарної допомоги;
- начальник відділу ЦНАПу Чмирівської СВА, який прийматиме заявки про пошкоджене та зруйноване майно.

Адреса: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, 89.
 

Артем Лисогор звернувся з нагоди Всесвітнього дня пошти

Луганські поштовики – у команді перших, хто заходитиме на деокуповані території.

У них вже є досвід надання послуг у населених пунктах поблизу лінії фронту та звільнених селах.

Сьогодні – Всесвітній день пошти.

Його відзначають за кермом автівок «Укрпошти» та «Нової пошти», які доставляють вантаж українському військовому майже «на нуль» – в останнє перед зоною бойових дій працююче відділення.

Мобільні відділення «Укрпошти» продовжують видавати пенсії людям, що залишаються жити у віддалених селах прифронтових регіонів. 

У Невському зруйновано ще два будинки, в Рубіжному окупанти пропонують відновлювати багатоповерхівки за власний кошт, батьки хворих на діабет дітей у так званій «лнр» скаржаться на відсутність глюкометрів

«Ворог продовжує атаки на Макіївку – тільки за учора відбито чотири штурми на території поблизу села. З артилерії та мінометів окупанти відкривали вогонь по Білогорівці та Невському. Майже після кожного такого обстрілу декілька людей залишаються без домогосподарств. Так, у Невському зруйновано ще два будинки. росіяни знищують цей населений пункт, як й інші прифронтові», – підкреслив Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації.