Архів новин

25 октября 2023

Кожен російський удар – це аргумент, що тиску на державу-терориста недостатньо – звернення Президента Володимира Зеленського

Дорогі українці, українки!

Звіт за цей день.

Хмельницька область, місто Славута. Там триває фіксація всієї шкоди від вибуху російських дронів минулої ночі. «Шахеди» були збиті, але багато пошкоджених будинків – вибите скло у вікнах, двері, дахи будівель.

Найбільш вірогідно, що мішенню для цих дронів була Хмельницька атомна станція – хвилею від вибуху вибило вікна, зокрема, й на території АЕС... Станом на зараз відомо, що два десятки місцевих мешканців травмовані. Усім надана необхідна допомога.

Працевлаштування та навчання ВПО, ендопротезування, взаємодія з міжнародними організаціями, – на порядку денному обласного Координаційного центру підтримки цивільного населення

25 жовтня відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при облдержадміністрації, яке провела керівниця Координаційного центру, заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Поліція Луганщини проводить профілактику шахрайства та дитячого суїциду

Під час засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при облдержадміністрації її члени заслухали доповідь щодо заходів з профілактики та протидії шахрайству, а також про попередження фактів самогубств та самоушкоджень у дитячому середовищі.

Жителям деокупованих сіл Луганщини поліцейські привезли найнеобхідніше

Це вони роблять щотижня.

Сьогодні екіпаж поліції доставив людям гуманітарну допомогу від Красноріченської територіальної громади.

Це хліб, теплі речі, які стали вкрай необхідними з настанням холодів.

Також вони налагодили селянам зв'язок через Starlink.

Поліцейські вкотре наголосили місцевим на важливості евакуації, адже залишатися в деокупованих селах з кожним днем стає все небезпечніше.
 

Безробітним збільшили мінімальний розмір допомоги

20 жовтня 2023 року набула чинності постанова правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 14.09.2023 № 60 «Про мінімальний розмір допомоги по безробіттю».

Щосереди у львівському хабі можна звернутися до психолога та кардіолога

Кожної середи з 10:00 до 14:00 там надаються консультації психолога, вимірюють тиск, сатурацію кисню крові.

Також наші ВПО отримують рекомендації з лікування серцево-судинних захворювань.

За потреби та при наявності видаються медикаменти.

Адреса: Львів, вулиця Рудненська, 10.
 

В обласному центрі зайнятості можна отримати ваучер на навчання у виші за оголошеною МОН четвертою хвилею вступу

Міністерство освіти і науки України анонсувало четверту хвилю прийому заявок на вступ до вищих закладів освіти – до 6 листопада 2023 року.

Отримати ваучер на навчання можна в Луганському обласному центрі зайнятості.

Категорії осіб, які можуть отримати ваучер, та порядок видачі ваучерів тут: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/207-2013-%D0%BF#Text

Поліція Луганщини попереджає про шахрайство

Увага! Поліція все частіше фіксує листи та повідомлення від імені обласних військових адміністрацій щодо збору коштів для потреб ЗСУ, які надходять начальникам РВА та підприємцям у різних областях України. Це - шахрайство!

Військові адміністрації, зокрема Луганська ОВА, НЕ можуть виступати організаторами зборів коштів та НЕ звертаються з проханнями надати фінансову допомогу для придбання військового обладнання.

Ми самотужки підтримуємо наші військові частини, забезпечуючи їх саме тим, що потрібно для оборони і боротьби з окупантами.

Цьогоріч вже понад 10 тисячам жителів Луганщини призначено пенсії

Результати роботи за дев’ять місяців розглянули сьогодні, 25 жовтня, на засіданні колегії Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області.

«Наразі ви опікуєтеся понад 260 тисячами луганчан. Необхідними виплатами та допомогою забезпечені навіть ті наші земляки, які ще залишаються жити поблизу лінії фронту. Днями «Укрпоштою» видані пенсії мешканцям деокупованих Макіївки та Греківки, трохи раніше їх одержали люди з Невського та Новолюбівки», - звернулася заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська до членів колегії.

До хабів Кремінщини в Києві, Рівному та Дніпрі надійшли теплі речі та рюкзаки

Три гуманітарні хаби Кремінської громади отримали гуманітарну допомогу від благодійного фонду «Клуб добродіїв».

До хабів у Києві, Рівному та Дніпрі надійшли продукти, теплі набори та рюкзаки.

Названа вище Всеукраїнська благодійна організація надає всебічну підтримку саме родинам з дітьми.

Тож, ці набори розраховані на родини переселенців Луганщини, які мають дітей до 17 років і які на момент подачі списків були зареєстровані у зазначених трьох хабах.
 

Ще понад 450 наших земляків отримали допомогу у хабі в Одесі

У Координаційному центрі допомоги ВПО з Луганської області на Одещині за тиждень, що минув, видали 458 продуктових наборів.

Також там ведуть прийом:

- юрист (по понеділках);

- фахівець Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області (по понеділках);

- представник центру зайнятості (вівторок – п’ятниця);

- представник Лисичанського ЦНАПу;

- психолог (по четвергах);

- сімейний лікар (по п’ятницях);

- юрист Міжнародного комітету порятунку (по п’ятницях);

- надає послуги перукар (по п’ятницях).
 

Безперебійну роботу обладнання обласного клінічного диспансеру забезпечуватиме потужний генератор

До КНП ЛОР «Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер» доставлено електрогенератор Riell Delta B30 S Genset потужністю 30 кВт.

Це дозволить лікувальному закладу при відсутності електропостачання забезпечити безперебійну роботу критично важливого обладнання в операційних та палатах інтенсивної терапії.

Генератор передано Аварійно-рятувальним загоном спеціального призначення Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Луганській області за сприяння Луганської обласної військової адміністрації.

Повідомлення про оприлюднення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки та проєкту документу державного планування

Повна назва документа державного планування: Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2021-2023 роки, затвердженої розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 28.12.2020 № 936 (зі змінами).

Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування: Луганська обласна державна адміністрація.

Передбачувана процедура громадського обговорення:

У Невському чергові руйнування після російського авіаудару, росіяни продовжують позбавлятися від учорашніх колаборантів

«Протягом чотирьох годин по Невському загарбники завдали шість ударів з авіації бомбами КАБ-500. У селі зафіксоване повне руйнування двох будинків. Також росіяни поцілили по раніше пошкодженим будівлям і домогосподарствам», – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Він також повідомив, що ворог знов активізувався в районі Макіївки, де продовжив свій наступ. Але й там, і біля Надії всі ці спроби вчора були відбиті нашими військовими.

Крім Невського, удари з неба нанесені по території Серебрянського лісництва.