Архів новин

12 октября 2023

Нагальне завдання – перевести в цифровий формат увесь облік постачання силам оборони – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Головне за сьогодні.

Провів Ставку.

Як і завжди, командувачі доповіли щодо ситуації на передовій – основні напрямки, гарячі точки. Те, що намагається робити окупант. Наші відповіді.

Особлива увага зараз одночасно і Харківщині, і Півдню, і Донеччині, зокрема боям у районі Авдіївки. Вдячний кожному воїну, кожному підрозділу за стійкість.

Мінсоцполітики спільно з партнерами розпочинають інформаційну кампанію «ПРИДИВИСЬ» до Європейського дня протидії торгівлі людьми

Торгівля людьми — темна сторона нашого світу. Цей злочин може адаптуватися до потреб «ринку», законів, економічної та соціальної ситуації в країні. Він може набувати різних форм, від примусової праці до сексуального чи домашнього рабства.

Повномасштабна війна, збільшення людей, які були змушені покинути свої домівки, гуманітарна та безпекова кризи — фактори, які сприяють поширенню злочину торгівлі людьми.

Троє військовослужбовців Луганського прикордонного загону отримали нагороди за указом Президента України

Підполковник Максим Вичавка та гранатометник, сержант Василь Пуга брали учасит у боях на найгарячіших ділянках фронту — обох нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Молодший лейтенант Віктор Луцький командував групою аеророзвідки, коригував вогонь наших підрозділів по ворогу. Він отримав медаль “За військову службу Україні”.

Які пільги на оплату комунальних послуг має вдова загиблого Захисника України

Пільги, що надаються вдові загиблого Захисника України, визначено статтею 15 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

Однією з пільг є 50-відсоткова знижка на оплату комунальних послуг.

Переселенці з Луганщини на Кіровоградщині одержать 500 наборів гігієни

Їх надіслано на виконання меморандуму про співпрацю Щастинської районної військової адміністрації з благодійним фондом «Восток СОС».

Тож, до хабу в Кропивницькому надійшло 500 гігієнічних наборів для жінок та 80 – для немовлят.

Наші ВПО вже встигли отримати 83 набори гігієни та шість дитячих.

Видача триває.
 

Спрощено процедуру подання заяви на житлову субсидію

Постановою Уряду від 13.06.2023 № 601 затверджено Порядок реалізації експериментального проєкту щодо удосконалення порядку надання населенню субсидій для відшкодування виплат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Він визначає процедуру реалізації експериментального проєкту, який дає можливість максимально полегшити процедуру звернення громадян за житловою субсидією.

Мрія у мене одна – повернутися в європейське місто Сєвєродонецьк, – заступник командира роти полку «Цунамі»

Заступник командира роти полку «Цунамі» об’єднаної штурмової бригади «Лють», сєвєродончанин Олег, одразу після повномасштабного вторгнення став на захист свого рідного міста.

Ще чотири російські танки знищено на нашій ділянці фронту

На Лимано-Куп’янському напрямку за добу зафіксовано 601 обстріл наших позицій росіянами.

13 разів ворог використовував свою авіацію. Також вісім разів противник намагався вдарити дронами.

Відбито 25 атак загарбників – 10 на Куп’янському напрямку, 15 – на Лиманському.

Вони зосереджують свою увагу на Макіївці, Невському та Серебрянському лісництві, – зазначив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Під час боїв ліквідовано 214 окупантів.

У п’ятницю в Києві жителі нашого регіону зможуть звернутися за вирішенням питань пенсійного забезпечення

13 жовтня відбудеться прийом спеціалістами ГУ ПФУ в Луганській області внутрішньо переміщених осіб з нашого регіону, які тимчасово мешкають в Києві.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 15:00 до хабу Нижньодуванської громади.

Адреса: м. Київ, вул. Поліська, буд. 14.
 

Ворог посилив наземні операції та авіанальоти на Луганщині; опалювальний сезон у так званій «лнр» – запускаються лише котельні, підключені до електро- та водопостачання; у Сєвєродонецьку не виплачують обіцяну компенсацію за втрачене майно

«Наступи на Макіївку не припиняються. Тільки за учора росіяни здійснили вісім таких спроб. З-під обстрілів вдалося врятувати 86-річного чоловіка, якого наші правоохоронці доправили до безпечного регіону. Втім, у селах поблизу лінії фронту є люди, які попри підвищену небезпеку, відмовляються виїжджати. Спілкуємося з ними щоразу», – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Також ворог активізував наземні наступи в Серебрянському лісництві.